Alo!

Uhapšeni popularni u Austriji

Srpski državljani­n (40), Hrvatica (22) i Rumun (27) organizova­li su bekstvo N. O. (27) iz zatvorske bolnice u Austriji. Jedan od njih na suđenju priznao krivično delo, ostali tvrdili da ništa ne znaju

- DUŠAN STAMENKOVI­Ć

Srpski državljani­n (40), Hrvatica (22) i Rumun (27), koji su u novembru prošle godine uhapšeni u Austriji jer su pomogli Rumunu N. O. (27) da pobegne iz zatvora, i to u taksiju, na suđenju za ovo krivično delo izneli su šokantne detalje!

Kako su preneli lokalni mediji, filmsko bekstvo iz zatvora u Sankt Galenu dogodilo se u večernjim časovima, kada je Rumun primljen u zatvorsku bolnicu zbog povrede ruke.

- Kada su ga čuvari uvodili u bolnicu, on je uspeo da im se otrgne i počne da beži ka izlazu. Jedan od čuvara je tada izvukao pištolj i ispalio hitac u vazduh, ali Rumuna ni to nije zaustavilo, pa je nastavio da beži, a čuvari su potom krenuli za njim - navodi

Zbog filmskog bekstva koje je organizova­la, balkanska trojka je stekla veliku međunarodn­u popularnos­t. - Organizova­li su bekstvo iz zatvora u taksiju, a begunac do sada nije pronađen. To se ne dešava svaki dan, zato su i popularni u Austriji među zatvorenic­ima, ali i građanima - rekao je izvor lokalnih medija.

izvor austrijski­h medija.

Kako dodaje, begunca su ispred bolnice sačekali njegov rođak iz Rumunije, Srbin i Hrvatica, koji su detaljno isplaniral­i njegov transport na sigurno.

- Balkanska trojka je planirala da se u dva taksi vozila doveze do automobila „dačija“, koji su prethodno kupili za bekstvo, a koji ih je čekao

na periferiji grada. Kad su, trčeći, skrenuli u pobočnu ulicu, Srbin i Hrvatica ušli su u jedno taksi vozilo, a Rumun i njegov rođak u drugo dodaje sagovornik tamošnjih medija.

Međutim, kako je objavljeno, jedan taksista je primetio sumnjivo ponašanje begunaca i alarmirao policiju.

- Aktivirao je takozvani

„panik“taster i signal poslao policiji. Na putu A1 begunci su zaustavlje­ni i uhapšeni, ali jednog Rumuna nije bilo u taksi vozilima. Njemu se tog dana izgubio svaki trag - navode tamošnji mediji.

Uhapšeni su se prošle nedelje našli na optuženičk­oj klupi u Sankt Galenu i izneli su šokantne detalje. Naime, rođak odbeglog Rumuna je pred sudijom priznao da je organizova­o bekstvo.

- Ja stojim iza bekstva mog rođaka. Sve sam smislio, ali ne znam gde je on - navodno je rekao jedan od optuženih.

Sa druge strane, Srbin i Hrvatica su se pred sudijom, kako pišu strani mediji, „pravili ludi“.

- Moj posao je bio samo da vozim. Ne znam ništa više od toga - rekao je navodno Srbin u svoju odbranu, a sličnu verziju je ispričala i Hrvatica.

Balkanska trojka je planirala da se u dva taksi vozila doveze do automobila „dačija“, koji su prethodno kupili za bekstvo

IZVOR

 ??  ?? Moj posao je bio samo da vozim. Ne znam ništa više od toga, rekao je Srbin na saslušanju
Moj posao je bio samo da vozim. Ne znam ništa više od toga, rekao je Srbin na saslušanju
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia