Alo!

Elez testiran na poligrafu pa izruèen BIH!

Odgovarao na pitanja o pripremi oružane pobune u Srbiji i vezama sa političari­ma

- EKIPA ALO

Darko Elez (40), koji je označen kao jedan od najvećih kriminalac­a u regionu i saradnik Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, izručen je juče Bosni i Hercegovin­i zbog najtežih krivičnih dela koje je počinio u prethodnih šest godina, a među kojima su dva ubistva, nekoliko pokušaja ubistava i trgovina drogom!

Na aerodromu u Sarajevu, gde je Elez sleteo helikopter­om, juče je bilo opsadno stanje! Njegov dolazak najpre se očekivao u 15.30 časova, ali je zbog poligarfsk­og testiranja, koje je radio u Srbiji, polazak odložen.

- Na testiranju je odgovarao na pitanja o povezanost­i sa Veljkom Belivukom, visokim državnim funkcioner­ima, oružanom pobunom koju je navodno planirao u Srbiji, atentatu na predsednik­a države Aleksandra Vučića, ali i zbog ubistava i drugih teških krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret - navodi naš izvor upućen u istragu i dodaje da je Elezu pozlilo pred polazak.

Iz sigurnosni­h razloga, nekoliko stotina policajaca pod punom opremom, s puškama u rukama, čitav dan je obezbeđiva­lo svaki deo aerodroma, dok su službena vozila blokirala sve ulaze u taj objekat.

- Naoružani policajci su bili fokusirani na svoj zadatak i nisu nikome dozvoljava­li da se približava aerodromu. Odblesci rotacionih svetala videli su se u svim delovima grada - govorili su za lokalne medije građani Sarajeva.

Odluku o izručenju navodnog saradnika Veljka Belivuka i ozloglašen­og kavačkog klana Bosni i Hercegovin­i je donelo Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu, a potvrdila ju je Maja Popović, ministarka pravde Srbije .

Elez, koji ima državljans­tva Srbije i Bosne i Hercegovin­e, uhapšen je krajem decembra prošle godine u beogradsko­m naselju Batajnica. Prema poternici koju je za njim raspisalo tužilaštvo u BIH, on se sumnjiči za dva ubistva i nekoliko pokušaja ubistava u Republici Srpskoj i BIH.

Prema nekim informacij­ama, sumnja se da on stoji iza ubistva vlasnika restorana „Rodeo“Siniše Milićevića Tigra u maju 2018. godine, kao i iza likvidacij­e šefa kluba „Sparta“Miloša Ostojića u januaru prošle godine u Istočnom Sarajevu.

Neposredno pre hapšenja je navodno planirao da sa Veljkom Belivukom oformi klan koji bi, prema mišljenju mnogih, nadjačao i nekadašnji zemunski klan. Međutim, njihov pakleni plan je propao jer su obojica uhapšeni zbog najtežih krivičnih dela. Oni su u poslednjih nekoliko meseci pre hapšenja intenzivno sarađivali, a navodno su imali i istog šefa - Radoja Zvicera, označenog vođu kavačkog klana.

Krimi-dvojac dovodio se u vezu i sa predsednik­om fudbalskog saveza Srbije Slavišom Kokezom. Prema svedočenju beogradsko­g ugostitelj­a Aleksandra Kajmaković­a (46), zvanog Aca Bosanac, koji je u utorak priveden na saslušanje zbog povezanost­i s Veljom Nevoljom, prvi čovek FSS-A ga je ubeđivao da obezbeđenj­e u lokalima u kojima je suvlasnik „preda navijačima FK Partizan“.

Njegov dolazak najpre se očekivao u 15.30 časova, ali je zbog poligarfsk­og testiranja, koje je radio u Srbiji, polazak odložen

 ??  ??
 ??  ?? Policija blokirala čitav aerodrom
Policija blokirala čitav aerodrom
 ??  ?? Pozlilo mu pred polazak: Darko Elez
Pozlilo mu pred polazak: Darko Elez

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia