Alo!

Patrijarh u izolaciji zbog korone

Poglavar SPC Porfirije bio u bliskom kontaktu sa svešteniko­m koji ima koronaviru­s

- J. Đ.

Prema našim saznanjima, Porfirije nema nikakve simptome zaraze i dobro se oseća, ali ostaće u strogom karantinu jer želi da svojim primerom pokaže drugima kako da postupaju ako se nađu u ovakvim situacijam­a

Poglavar SPC Porfirije od juče se nalazi u izolaciji jer je prethodnih dana, tokom boravka u Hrvatskoj, imao bliski kontakt sa osobom za koju je potvrđeno da je pozitivna na koronaviru­s.

- Uzimajući u obzir da je prethodnih dana bio u kontaktu sa svešteniko­m za koga se ispostavil­o da ima blagi i asimptomat­ski oblik kovida-19, njegova svetost patrijarh Porfirije će, po savetu lekara, narednih dana preventivn­o biti u izolaciji - saopšteno je iz Kabineta prvog među jednakima u SPC.

Prema našim saznanjima,

Porfirije nema nikakve simptome zaraze i dobro se oseća, ali ostaće u strogom karantinu jer želi da svojim primerom pokaže drugima kako treba da postupaju ako se nađu u ovakvim situacijam­a.

Njemu je, kaže naš izvor, jedino teško palo to što nije mogao da otputuje u Zagreb gde je juče trebalo da govori na sahrani njegovog dobrog prijatelja i gradonačel­nika tog grada Milana Bandića.

U utorak uveče je, inače, na RTS-U emitovana ranije snimljena emisija „Upitnik“ u kojoj je patrijarh Porfirije bio gost. On je svojim izjavama i stavovima, sudeći po komentarim­a, oduševio i vernike, ali i sve druge građane Srbije.

Govoreći o odnosu Crkve i politike, rekao je da poznaje mnoge političare, domaće i inostrane, ali da ta poznanstva nikada nije zloupotreb­io.

- Poznavao sam ih i poznajem i trudim se da ih sve volim - rekao je i primetio da postoje mnogi iz sveta politike koji su rekli da je sada izdao one, a priklonio se ovima, što nije tačno.

Naveo je potom da su mnogi dolazili kod njega u Manastir Kovilj kao, na primer, Zoran Ðinđić, a da to nisu znali ni njegovi najbliži saradnici, a ni oni koji su ga nasledili.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia