Alo!

Đilas ponovo priziva haos na ulicama!

- E. A.

Dragan Đilas, predsednik SSP-A, izjavio je da je međustrana­čki dijalog u Srbiji poslednja šansa da se izađe iz krize na miran način i dođe do slobodnih izbora, na kojima građani mogu da slobodno izraze volju.

- Ako se to ne desi, onda nam preti ishod koji ne može biti dobar, i (predstoje) protesti na ulicama - poručio je Đilas na „Newsmax Adria“.

Narodni poslanici vladajuće većine poručuju da je jasno da opoziciona­r želi da se dočepa vlasti bez izbora i ističu da građani neće dozvoliti uličnu promeni vlasti.

- To je prazna puška, kao i sve ostalo što Đilas radi! Kriza ne postoji! Parlament normalno radi, Vlada normalno radi, sudovi rade... Sve tri grane vlasti normalno funkcioniš­u! Niko u svetu ne spori legitimite­t naših institucij­a i međunarodn­a saradnja je svakodnevi­ca - poručuje Dragan Šormaz za „Alo!“i dodaje da je kriza samo u opozicioni­m partijama jer im je 2 odsto podrške građana nedostižno.

- Odavno je jasno, Đilas bi na vlast bez izbora! On ne može da organizuje ozbiljne proteste jer nema podršku građana. Najviše što može da uradi je da na ulicu izvede kriminalce, ali i njih je sve manje, pohapšeni su, kao i mali broj nasilnika koje predvodi njegov kum Mlađa Đorđević - zaključio je on.

Aleksandar Marković, poslanik SNS-A, ističe da građani Srbije neće dozvoliti nikakve scenarije koji predviđaju uličnu promenu vlasti.

- Licemerno je kada Đilas govori da je međustrana­čki dijalog poslednja šansa za izlazak iz krize, kada znamo da je godinama unazad izbegavao dijalog, što je rezultiral­o bojkotom izbora. S druge strane, postavlja se pitanje šta tačno znače te pretnje protestima? Da li on možda želi da namernim miniranjem dijaloga dovede do protesta i uličnih nemira? Ako znamo da mu je rejting takav da na izborima nema gotovo nikakve šanse za pristojan rezultat, onda me ne bi čudilo da pribegnu uličnim metodama - poručio je on za „Alo!“.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia