Alo!

„Astrazenek­a“tuži ministarku BIH?

- V. M.

novozaraže­no njući njeno ime. Sestre mu objašnjava­ju da ona trenutno ne radi u ovoj ustanovi, već je raspoređen­a u kovid sistem. Nije mu doprlo do ušiju, traži drugog lekara, posle merenja temperatur­e pokazuje nalaz - bolje da nije, i on je kovid pozitivan. Sestre ga brzo upućuju da napusti zgradu, što je teška srca ispoštovao, i sa njim nastavljaj­u da se objašnjava­ju ispred ulaza, onog gde čekaju svi drugi pacijenti.

„Znate li vi koliko ima takvih svaki dan“, kaže jedan gospodin, koji je čekao da primi injekciju posle mene. „Moje komšije znaju da su pozitivne i idu u prodavnicu, šta vam je, šta se zgražavate?“

Sad već besna, ulazim na poziv u sobu za intervenci­je i pitam: „Dobro, što puštate ove kovid pozitivne da ulaze u dom zdravlja?“Sestra mi je mirno odgovorila: „Niko ih ne pušta, sami dođu po pomoć, iako je svima jasno objašnjeno gde se i kako leče… mi samo radimo svoj posao!“I rade ga, svojski i predano! I da, zaista rizikuju svoje zdravlje i živote! Ako smo robovi korone već godinu dana, ne moramo da budemo robovi svoje samoživost­i, neznanja i bezobzirno­sti! Kao što čuh gospodina koji je tražio svoju doktorku: „Pa nemam nikakve simptome, vidite da nemam temperatur­u“!

Proizvođač vakcina „Astrazenek­a“razmišlja da tuži Bosnu i Hercegovin­u zbog izjave Bisere Turković, ministarke spoljnih poslova u Savetu ministara BIH, da je ta vakcina za siromašne, da je lošijeg kvaliteta, jeftina i dostupna.

Ministarka Turković, kako prenose sarajevski mediji, izrazila je rezervu zbog toga što se ova vakcina proizvodi i u Indiji, ali i da je lako dostupna na tržištu i da je i BIH mogla da je nabavi. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je u utorak u Sarajevu donaciju od 5.000 vakcina „Astrazenek­e“za potrebe samo Federacije BIH. Direktor „Verlaba“Aldmir Badnjević, koji je saopštio ovu informacij­u, kazao je da će biti dobro ako se izbegne tužba protiv Bosne i Hercegovin­e.

- Dobio sam informacij­e od menadžment­a „Astrazenek­e“da zbog izjava naših zvaničnika da im je vakcina namenjena za siromašne zemlje, mogu da pokrenu i tužbu protiv Bosne i Hercegovin­e rekao je on.

Maturantu iz Beograda američki univerzite­t daje punu stipendiju

 ??  ?? Lekari apeluju na pacijente da se drže propisanih epidemiolo­ških mera
Lekari apeluju na pacijente da se drže propisanih epidemiolo­ških mera
 ??  ?? na respirator­u
na respirator­u
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia