Alo!

Hoaeu da DOMINIRAMO

Dragan Stojković Piksi (56) na rođendan zvanično promovisan u novog selektora Srbije

- S. R.

„Svestan sam odgovornos­ti koju preuzimam, ali isto tako verujem u sopstveni kvalitet, kvalitet mojih saradnika i ogroman potencijal koji ima naša reprezenta­cija“, poručio legendarni fudbaler

Dragan Stojković Piksi juče je zvanično promovisan u selektora fudbalske reprezenta­cije Srbije. Posle dugih, ali uspešnih pregovora, bivši reprezenta­tivac, baš na 56. rođendan, potpisao je sa Fudbalskim savezom Srbije ugovor na tri godine.

Piksi će ostati na mestu selektora A tima do kraja kvalifikac­ija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

- Presrećan sam i u isto vreme izuzetno ponosan. Ne postoji veća čast nego biti selektor svoje zemlje. Nisam mogao da poželim bolji rođendansk­i poklon. Svestan sam odgovornos­ti koju preuzimam, ali isto tako verujem u sopstveni kvalitet, kvalitet mojih saradnika i ogroman potencijal koji ima naša reprezenta­cija. Takođe osećam veliku podršku sa svih strana koja će biti neophodna kako bismo ostvarili naše ciljeve - naveo je Stojkoviće­ve reči FSS posle promocije koja je bila obavljena iza zatvorenih vrata.

Piksi će odmah početi da radi, a očekuje se da koliko sutra i objavi spisak reprezenta­tivaca na koje računa u novom ciklusu koji očekuje „orlove“.

- Vrlo brzo počinju kvalifikac­ije za Svetsko prvenstvo. Uveliko se pripremamo, analiziram­o protivnike od kojih su prva dva izuzetno teška i, realno, naši glavni rivali za prva dva mesta u grupi - istakao je Stojković, koji će već 24. marta debitovati kao selektor Srbije na meču protiv Republike Irske.

On je ponovio da će u reprezenta­ciji svi morati da daju maksimum. - Kao što sam nedavno izjavio, moramo da budemo jedinstven­i, da ginemo za dres naše zemlje, grb i himnu. Nema drugog načina da se dođe do uspeha. Rezultat je prioritet, ali isto tako hoću da mi dominiramo, da želimo gol više i mi budemo ti koji će kontrolisa­ti utakmicu. Biće i teških momenata, ali će i tada biti neophodno jedinstvo, vera i optimizam da će prva sledeća utakmica biti bolja. Još jednom želim da se zahvalim Fudbalskom savezu Srbije na poverenju i nadam se da ćemo zajedno imati razloga da se radujemo uspesima naše reprezenta­cije - naveo je Stojković.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia