Alo!

KOKEZA MORA DA ODE!

„Njegovu vladavinu su obeležile smene selektora, trošenje legendi, afere sa reprezenta­tivcima, rat sa Zvezdom. Sve je uništio, potrebno je vreme da se oporavimo“, kaže legenda za „Alo!”

- I. SUBIĆ

Slaviša Kokeza je loše radio i vreme je da napusti Fudbalski savez Srbije, poručuje Ivan Golac, slavni fudbaler i trener Partizana, igračka legenda Sautempton­a, a trenerska Dandi junajteda.

Golac je oduvek bio poznat po tome da nema „dlake na jeziku“, a to potvrđuje i sada u razgovoru za „Alo!“.

- Sve što se desilo za mene nije iznenađenj­e. Kokeza je nefudbalsk­i čovek, bez karijere, koji je došao na izuzetno važnu funkciju spletom nesrećnih okolnosti za naš fudbal. Koliko je Kokeza uništio sve pogrešnim odlukama i vođenjem Saveza, biće nam potrebno mnogo vremena da se oporavimo i postavimo stvari na zdrave noge. Fudbal nam je zbog njega zaličio na pantomimu i gluvonemi film, jer vođenje tako velike kompanije, kakva je FSS, ne sme se dati nekome ko ne zna ništa o „božjoj igri“- priča Golac.

Nastavlja u dahu, čak i bez pitanja...

- Dok se nije pojavio, za Kokezu nikad niko u srpskom fudbalu nije ni čuo. Ko je uopšte on? Njegovu vladavinu su obeležile neverovatn­e stvari, dovođenje i smenjivanj­e ljudi

Fudbal nam je zbog Kokeze zaličio na pantomimu i gluvonemi film

IVAN GOLAC

na razne funkcije bez ikakvih objašnjenj­a o njihovom radu, bilo pre ili tokom boravka u FSS-U. Da se razumemo, ne može se neznanjem i bez ozbiljne pomoći struke i fudbalskih ljudi voditi takav gigant kakav je FSS.

Kokezinu vladavinu obeležile su smene selektora, trošenje legendi, afere sa reprezenta­tivcima, rat sa Zvezdom...

Sve što se dešavalo u vreme Kokezinog mandata za Golca, kaže on, nije iznenađenj­e.

- Kako su za sve uvek krivi bili drugi, treneri, igrači, a nikad onaj koji ima najveću odgovornos­t, a to je Kokeza.

Neverovatn­o zvuči da za pet godina posle niti jednih kvalifikac­ija ili takmičenja nije podnosio izveštaj u javnost, sa jasnom analizom, šta nije bilo dobro, šta jeste, šta je dovelo do neuspeha ili uspeha, da nam predoči na osnovu čega je nekog postavio ili smenio sa neke funkcije...

Na kraju, Golac naglašava: - Nema nikakve dileme da je Kokeza vodio Savez samo iz ličnog interesa, nije ga se mnogo doticalo sve loše što se dešava oko njega, ni u reprezenta­cijama, ne samo u A timu već i u mlađim kategorija­ma, ni u klupskom fudbalu. Sve je bilo loše, da nije moglo gore.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? „Nefudbalsk­i čovek”: Slaviša Kokeza
„Nefudbalsk­i čovek”: Slaviša Kokeza
 ??  ?? Rođeni lider: Nemanja Vidić
Rođeni lider: Nemanja Vidić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia