Alo!

Beograðani: Kako nam je pandemija promenila život

-

Dosta je uticala na život i iskreno jedva čekam da se sve vrati u normalu. Masku ne volim da nosim, guši me, ali poštujem propise i nosim je u zatvorenom prostoru. Najviše mi nedostaje druženje s ljudima, međutim, smatram da mi je spas to što živim u kući i povremeno se viđam s prijatelji­ma u svom dvorištu.

Smatram da je ova situacija dovela do trajnih promena, kako u našem društvu, tako i u celom svetu. Strah je još uvek prisutan među ljudima i iz tog razloga promenile su se navike. Oduvek sam bio okružen ljudima, a sada, kada su svi kontakti smanjeni, to nadomešćuj­em sportskom rekreacijo­m, trčanjem, džogiranje­m. Pošto sam preležao koronu u julu, osećam se sigurnije zbog toga što sam obezbedio antitela, ali i dalje smatram da je neophodno držati distancu, usled čega je društveni život pogoršan. Vojin Šević

Iako sam imala koronu, i dalje nosim masku i osećam strah. Najviše mi nedostaje osećaj slobode, život bez straha od zaražavanj­a bližnjih i sebe, i nada se da će proći što pre. Planiram da se vakcinišem kako bih se osećala bezbednije. Zabrinuta sam jer ne znam do kad će trajati ovakvo stanje, da li će doći neki jači soj virusa i da li će ovo uopšte ikada prestati?

Radmila Pešić

Najviše se oseća strah i briga za porodicu, što je i opravdano jer smatram da u svakoj porodici postoji neka osoba koja pati od neke hronične bolesti. Pošto je takva situacija, želim da zaštitim svoju porodicu, pridržavam se svih propisanih mera, iako mi je dosadilo svakodnevn­o prskanje alkohola i nošenje maske poslednjih godinu dana. Nedostaju i putovanja...

Mirjana Jovanović

Ne smeta nam nošenje maske na fakultetu i svuda, ali svakako želimo da ova situacija prođe što pre i da se sve vrati u normalu. Najviše nedostaju izlasci, kao i kontakt s ljudima bez straha da će se zaraziti. Jedva čekamo da skinemo masku, da možemo normalno da funkcioniš­emo, da se našminkamo i udahnemo vazduh. Ono na šta je korona najviše uticala jesu odnosi s ljudima, s prijatelji­ma najviše, s nekima smo se zbližili, od nekih udaljili.

Natalija i Dušica

 ??  ??
 ??  ?? Vojimir Nikolić
Vojimir Nikolić
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia