Alo!

Nije ga zanimalo što mu je stric mrtav

- D. S. - M. J.

Muškarac D. L. (26), koji je u subotu uhapšen zbog sumnje da je posle obeležavan­ja Zadušnica u selu Lopužje na Rogozni nožem ubio strica Nebojšu L. (48) i teško ranio njegovog sina Uroša (21), zločin je navodno počinio jer je s rođacima bio u dugogodišn­joj svađi oko imovine.

Meštani sela Lopužje kažu za „Alo!“da ih zločin nije iznenadio jer je bilo pitanje vremena kada će se on desiti.

- Godinama se svađaju zbog imovine koju imaju u Novom Pazaru. Često su dolazili u selo i svaki put su se svađali. Ne znam da li su sukobi izbijali zbog nekretnina ili zbog placa, ali ovu porodicu definitivn­o zavađuju materijaln­e stvari. To što se ubistvo dogodilo na obeležavan­ju Zadušnica, i to u blizini groblja, dokazuje da nisu birali ni vreme, ni mesto za sukob. I od kakve im je koristi sada imovina? - navodi jedna

Osumnjičen­i D. L., kako „Alo!“saznaje, posle hapšenja je bio nezaintere­sovan za zločin i smrt svog strica.

- Obraćao se policajcim­a sa namerom da s njima ostvari neobaveznu komunikaci­ju. Nije ga zanimalo u kakvom je stanju povređeni Uroš - navodi naš izvor.

On dodaje da je policija posle zločina nekoliko sati tragala za nožem kojim je on izvršen.

- Jedan policajac je primetio tragove sveže zemlje iza jedne barake i baš tu je bio zakopan krvavi nož - kaže naš sagovornik.

meštanka Lopužja i dodaje:

- Svi u selu se nadamo da će se Uroš što pre oporaviti. On je predivno dete. Ne

mogu ni da zamislim kako se oseća zbog gubitka oca.

Podsetimo, ubistvo i pokušaj ubistva dogodili su se u subotu oko 14 časova, u blizini groblja u Lopužju, kada je osumnjičen­i posle svađe izvukao nož i izbo svog strica Nebojšu, a potom i brata Uroša koji je pokušao da pomogne svom ocu. Nebojša je preminuo na putu do bolnice u Novom Pazaru, dok je njegov sin hospitaliz­ovan i nije životno ugrožen. Zločinu su kobnog dana prisustvov­ali rođaci i komšije ove porodice, koji su odmah pozvali policiju. Ubijeni Nebojša sahranjen je juče na groblju u Novom Pazaru.

Beogradska policija juče je u Ulici Maksima Gorkog uhapsila muškarca koji je pokušao da opljačka prodavnicu na Vračaru. Osumnjičen­og, koji je držao sekiru u rukama, opkolila su dvojica sugrađana na autobuskom stajalištu, ne dajući mu da pobegne. Kad se pojavilo policijsko vozilo, građani su policajcim­a pokazali lopova, koji je potom razoružan i uhapšen.

 ??  ?? Osumnjičen­i D. L.
Ubijeni Nebojša L.
Osumnjičen­i D. L. Ubijeni Nebojša L.
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia