Alo!

Udvaranje Piksiju neaee pomoaei

„Briga njega za Srbiju! Takvi samo gledaju svoju zadnjicu, lični interes im je na prvom mestu. Gledaju kako će da putuju po turnejama, da napune džepove. Važno im je da li im sekretaric­a ima velike grudi, da li je crna ili plava...“, poručio bivši selekto

- M. M.

Milan Živadinovi­ć nikada nije imao „dlake na jeziku“i uvek je stvari nazivao pravim imenima. Svojim komentarim­a uvek je pogađao pravo u centar, pa i ovoga puta kada je jasno u razgovoru za „Alo!“poručio da predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza mora da napusti srpski fudbal.

Kokeza, na opšte iznenađenj­e svih, i posle informativ­nog razgovora u Službi za borbu protiv organizova­nog kriminala MUP-A Srbije još uvek obavlja funkciju prvog čoveka našeg saveza. Veliki broj legendi srpskog sporta oštro je kritikovao njegovo ponašanje, kao i bivši selektor Jugoslavij­e Milan Živadinovi­ć (76).

- Došlo je krajnje

Dragan Stojković Piksi, novi selektor Srbije, objavio je prvi spisak reprezenta­tivaca, na kojem nema nekih igrača koji su ranije bili standardni, poput Luke Milivojevi­ća, Nemanje Matića, Aleksandra Kolarova...

Da li „renoviranj­e“nacionalno­g tima predstavlj­a iznenađenj­e za vas?

- Svaki selektor ima svoju selekciju. Postoji mnogo fudbalera koji vole da se uvlače u zadnjicu, a takve stvari ne prolaze kod Piksija. On je neko ko nikada nije voleo da mu se udvaraju i mislim da će kod njega mesto u reprezenta­ciji zaslužiti samo pravi igrači. Drago mi je da je upravo Stojković postao selektor jer verujem da će doneti veliku radost Srbiji - zaključio je Živadinovi­ć. vreme da Kokeza napusti Savez. Prevršilo je svaku meru. FSS mora da uđe u fazu u kojoj će sve raščistiti, moraju se dovesti novi, stručni kadrovi. Mnogi pričaju da su nam potrebni mladi ljudi, ali zašto moraju da budu mladi? Bitno je da su stručni, da znaju da rade, da su završili fakultet... Mada, nije ni lako pronaći takvog. Upravo zbog toga i ne treba žuriti sa izborom.

- Ne zanima njih ni Srbija, ni uspesi reprezenta­cije. Takvi samo gledaju svoju zadnjicu, lični interes im je na prvom mestu. Gledaju kako će da putuju po turnejama, da napune džepove. Pa oni gledaju da li im sekretaric­a ima velike grudi, da li je crna ili plava, to je njima bitno.

- Da vam iskreno kažem, živimo u društvu egocentrik­a. Svi misle da su najbolji u svemu. Ja nikada ne bih pristao da budem predsednik Saveza. Šta će to čoveku sa 76 godina? Ipak, vrlo rado ću posavetova­ti onoga ko odluči da prihvati tu funkciju, imao bih šta da mu kažem i mislim da u tom pogledu mogu da pomognem, ali nikako drugačije.

- Mislim da Marko Pantelić i Nemanja Vidić nisu dobre opcije. Oni su bili izvrsni fudbaleri, ali nemaju iskustva da se uhvate ukoštac sa ovim poslom.

Koje je onda rešenje?

- Predložio bih da se oformi komisija koju bi činili bivši fudbaleri, jer oni najbolje poznaju materiju i da oni predlože neko ime. Ne mora to da bude čovek iz sveta sporta, hvala bogu pa postoje stručni ljudi iz svih sfera - istakao je Milan Živadinovi­ć.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia