Alo!

Srbija oplakuje velike umetnike!

-

Da smrt ume da bude surova i nepoštena jasno je svima koje je duboko potresla vest o odlasku glumca Borisa Komnenića i kompozitor­a Aleksandra Sanje Ilića i to u istom danu!

Najpre je mnoge duboko dirnula vest da je Boris Komnenić izgubio dugogodišn­ju bitku sa dijabeteso­m u 65. godini, a koji sat kasnije Srbiju je potresla i vest o smrti kompozitor­a Aleksandra Sanje Ilića koji je u 70. godini preminuo od posledica koronaviru­sa. Ilić je poslednje dane svog života proveo u bolnici, gde je bio priključen na respirator, a nakon teške borbe sa kovidom, njegovo srce nije izdržalo. I dok su se mnogi poštovaoci lika i dela Komnenića i Ilića opraštali od glumca i kompozitor­a na društvenim mrežama, njihove kolege i bliski prijatelji smogli su snage da o gubitku govore za „Alo!“.

Glumica Jelica Sretenović, koja je igrala Komnenićev­u devojku Koku u seriji „Bolji život“, kaže da ju je vest o smrti prijatelja i kolege porazila.

- Verujete mi da nemam reči jer nisam mogla ni da pretpostav­im da će se to desiti. Otkako sam saznala da je Boris umro, sedim i ćutim. Hvatam sebe da ne mogu da pričam, ne umem da objasnim kakav gubitak osećam i jako mi je teško. Dosta sam radila sa Borisom, bio je fenomenala­n glumac, darovit i duhovit, i sa njim je otišao i jedan bitan deo mog života - priča Jelica Sretenović i dodaje da je teško podnela i vest o odlasku kompozitor­a Aleksandra Sanje Ilića.

- Ceo dan ponavljam sebi šta se ovo dešava, teško mi je i zbog Sanjine smrti. Sve je to zaista strašno - rekla je Jelica, dok je glumica Lidija Vukićević istakla da ju je vest o smrti Komnenića duboko pogodila jer je Borisa doživljava­la kao člana porodice.

- Borisa sam mnogo volela jer je bio poseban, nije bio od onih ljudi koje ne možete da zavolite na prvu. Njega je trebalo upoznati, a oni koji su imali tu privilegij­u, voleli su ga beskrajno. Bio je mlad i mogao je još da poživi - rekla je Lidija koja se prisetila i njihovog poslednjeg susreta.

- Primetila sam da je dosta smršao, znam da se dugo borio sa dijabeteso­m... Nismo imali priliku da se viđamo svakodnevn­o, ali svaki put kada bismo se sreli, nastavili bismo kao da

se li „Bolji ništa nije život“dogodilo. bili smo Dook smo snimakao kporodica i tako smo zaista nastavilii da funkcionis­mo šemo do danas. Mnogose voleli i nikada se nismo posvađđali na sniman nju, što je zaista fenomen - priča Lidija i dodaje da ju je jednako potresla i vest o smrti Sanje Ilića.

- Nemam reči, osimm tuge koju osećam. Smrt je postalaa naša svakom dnevnica. Poznavala sam Sanju i preanu više je smrti u jednom d- poručila je Lidija.

Slađana Milošević, koja je sa Dadom Topićem otpevala pesmmu „Princeza“koju je komponovao Sannja Ilić kaže da ju je smrt saradnika i prrijatelj­a dubou ko potresla.

- U velikom sam šoku jer nisam ni znala da je Sanja bio u bolnici, a kamo li da je bio bolestan. Neve će mi život prirediti. Otiš šao je moj drug iz rane mladosti. Koliko jje samo među nama bilo smeha, energije, bezbroj druženja, slaganja i nesllaganj­a, ali biomponova­olaganja, ali biomponova­o tno je da su dela ostala. Kje „Princezu“koju smo otpevali Dado i ja i to će zauvek ostati najle pša himna ljuapanci, bavi. Tu pesmu znaju i JaNorvežan­i, Islanđani, Kinezi... kraju poručila je na Slađana.

„Borisa je trebalo upoznati, a oni koji su imali tu privilegij­u, voleli su ga beskrajno“LIDIJA

„Sanja je komponovao 'Princezu', najlepšu himnu ljubavi, bili smo sudbinski povezani i mnogo mi je teško zbog njegovog odlaska“SLAĐANA

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia