Alo!

500 radnih mesta U NOVOJ FABRICI

- S. Đ.

U Novom Sadu je juče otvorena fabrika za proizvodnj­u automobils­ke elektronik­e, nemačke kompanije „Kontinenta­l Automotiv Srbija“i u njoj će biti zaposleno više od 500 ljudi. Vrednost te investicij­e je 140 miliona evra i u fabrici će se proizvodit­i napredni elektronsk­i sistemi za upravljanj­e vozilima.

Otvaranju fabrike prisustvov­ao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, ministarka privrede Anđelka Atansković i drugi predstavni­ci države i Novog Sada, kao i čelnici nemačke kompanije.

Vučić je tokom obilaska fabrike kazao da je reč o naprednoj tehnologij­i koja će se razvijati u Novom Sadu.

- Otvaranje jedne od najmoćniji­h kompanija u Novom Sadu pokazuje koliko su u poslednje tri godine, napredoval­i i Novi Sad, Vojvodina i cela Srbija. Pre samo desetak godina Vojvodina je izgledala kao jug Srbije, koji je sada napredovao, ali je Vojvodina dramatično napredoval­a - rekao je predsednik.

On je istakao da je Razvojno-istraživač­ki centar u Novom Sadu treći centar „Kontinenta­la“po broju ljudi, iza Nemačke i Rumunije, a već ispred Austrije i Francuske.

- Verujem da će u ovoj fabrici samo na početku raditi 500 ljudi, kao i da ćemo grinfild investicij­u da otvaramo 2022. kazao je predsednik Srbije.

Vučić je podsetio da u poslednjih 35 godina nije otvorena nijedna fabrika u Novom Sadu, dok je sada situacija potpuno drugačija, kao i da je kompanija „Kontinenta­l“

„state-of-the-art“- poslednja reč tehnologij­e, te da je veoma srećan zbog toga.

- Uvek te nemačke fabrike donose veliki boljitak, veće plate i siguran posao, ali i veću ozbiljnost i odgovornos­t. Srbija bez Nemačke ne bi mogla da bude tako uspešna u ekonomiji kao što je sada i da bude među zemljama u Evropi koje najbrže rastu - rekao je on.

- Nadamo se da uskoro budemo treći i po broju zaposlenih, zahvaljuju­ći i ovakvim pogonima - naglasio je Vučić.

 ??  ?? Srbija postaje deo budućnosti svetske auto-industrije
Srbija postaje deo budućnosti svetske auto-industrije
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia