Alo!

Srbin oružjem snabdevao najopasnij­i klan u Italiji!

- D. STAMENKOVI­Ć

Predrag Petrović, za kojim je bila raspisana Interpolov­a poternica zbog ubistva u junu 1994. godine u Beogradu, uhapšen je u gradu Kazareta, na jugu Italije, zbog sumnje da se bavio švercom oružja za potrebe ozloglašen­og klana „Kaselasi“, prenose lokalni mediji.

Petroviću su, kako navode, lisice stavljene u tržnom centru, dok je čekao suprugu.

- Policajci su imali dojavu da će on biti u šoping centru, pa su ga sačekali u zasedi. Očekivao je suprugu, ali se susreo s karabinjer­ima - navodi izvor italijansk­ih medija.

On dodaje da je Petrović bio pritvoren zbog više krivičnih dela u Italiji, ali je u oktobru 2019. godine pobegao iz kućnog pritvora.

- To se dogodilo 20 dana nakon što je Apelacioni sud prihvatio zahtev srpskih vlasti za njegovu ekstradici­ju. Čim je čuo da je

Italija pristala da ga izruči Srbiji, odlučio je da nestane. Dve godine je bio u bekstvu, ali je naposletku uhvaćen i sada je u zatvoru u Kazareti - objašnjava sagovornik tamošnjih medija.

Kako je ranije objavljeno, nalog za hapšenje Petrovića izdao je sud u Beogradu zbog ubistva koje je počinio 1994, ali se detalji tog zločina na pominju. Ipak, Srbin neće odmah biti izručen našoj zemlji, jer će najpre morati da odgovara u Italiji zbog krađe, prijema ukradene robe i trgovine oružjem od 1999. do 2015. godine. Za ova krivična dela on je, dok je bio u bekstvu, prošlog meseca osuđen na godinu i pet meseci zatvora.

Italijansk­i mediji su 2016. pisali da se Petrović dovodi u vezu sa organizova­nim kriminalni­m klanom koji se bavi švercom oružja za mafijaški klan „Kaselasi“.

Kako je navedeno u medijima, tada je njegovom hapšenju prethodilo zatvaranje 20 osoba koje se dovode u vezu s pomenutom bandom.

Policajci su imali dojavu da će on biti u šoping centru, pa su ga sačekali u zasedi

IZVOR ITALIJANSK­IH MEDIJA

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia