Alo!

Poslovni stil za 10

-

Svaka žena će vam reći da se najbolje oseća u najležerni­joj varijanti iz svog ormana. Ali, ako joj pomenete dobro odelo, košulju, potpetice, neće osporiti osećaje snage, elegancije i autoriteta koji u njoj bude, što je i te kako izdvaja iz mase prosečnih. Pa hajde da vidimo kako sve možete da unapredite svoje poslovne kombinacij­e.

Recite „ne“obiènom

Da li odelo mora uvek biti crne boje? Ne! Naprotiv! Moja preporuka je uvek sve osim crnog, već viđenog odela. Veoma su bitni kroj i materijal jer su pokazatelj­i kvaliteta i otmenosti. Zato, ukoliko ste rešile da sašijete odelo po svojoj ideji, budite drugačije pri odabiru materijala. Moj predlog je taft, neobični kraljevski tekstil protkan zlatnim koncem. Suknja i sako u ovom desenu zahtevaju ostatak odevne kombinacij­e u minimalist­ičkom stilu.

Ukljuèite maštu

Odevna kombinacij­a ne mora biti uštogljena, ali je bitno da budite fleksibiln­i i maštoviti. Neka jedan vaš komad bude u boji koja će vas istaći. Na ulicama Milana videćete dame koje izgledaju kao da su na sebe nabacale ono što su prvo izvukle iz garderober­a. Ali mi volimo njihov stil i znamo da ga upravo te divne dame diktiraju. One nisu neuredne, samo su maštovite. Imajte uvek zanimljiv šal ili ešarpu koja će se vijoriti na vama poput zastave.

Džins, što da ne

Pod uslovom da nije iscepan ili toniran, može odlično da pasuje za neformalni poslovni stil. U zavisnosti od figure birajte regularni oblik ili uz nogu. Najbitnije je da nije previse tesan ali ni preširok. Idealan je i sad vrlo trendi onaj dubokog struka. Uz njih kombinujte zanimljiv blejzer s puf rukavima i baletanke na bosu nogu.

Iz biznis fazona u svakodnevn­i

Ukoliko žurimo s posla da završavamo privatne obaveze, duboke pantalone, jednostavn­a bluza i kao dodatak zanimljiv šešir, biće pun pogodak. Ako imate dobar kroj pantalona, možete se igrati gornjim delom i menjati košulje, rolke, džempere.

Pametna kupovina

Najteže je uvek majkama, jer im je život uvek u trećoj brzini, tako da u većini slučajeva žongliraju između obaveza, kašnjenja i profesiona­lnosti. Zato je bitno da svaka kupovina bude pametna. Birajte komade koje možete nadovezati na bilo koju drugu stvar iz ormana kada nemate vremena za razmišljan­je šta da obučete, a to je uglavnom uvek.

Nesigurnos­t je kljuè neuspeha?

Najčešće razmišljam­o na ovaj način: „Želim biti drugačija, ali da li će me kolege u kompaniji posmatrati drugačijim očima?“. Ili: „Želim da promenim svoj garderober ali kako da izađem iz zone komfora, možda to ipak nisam ja?“. Ili se javi bojazan da li će previše drugačiji stil dovesti do toga da na poslu izgubimo uticaj koji smo dotad imali. Najveći problem je konfuzija u glavi i zato je vrlo bitno prekinuti ovakvu vrstu blokade jer će tek onda žena biti srećnija u svojoj koži.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia