Alo!

Kraljica provela BESANU NOAE!

Britanski mediji navode da je Elizabeta Druga pozvala prinčeve Čarlsa i Vilijama na hitan sastanak iza zatvorenih vrata

- E. A.

Nakon intervjua koji su nekadašnja vojvotkinj­a od Saseksa Megan Markl i bivši princ Hari dali

Opri Vinfri, kraljevska porodica je „šokirana i užasnuta“zbog optužbe za rasizam.

Svi su, zajedno sa kraljicom Elizabetom i osobljem, ostali budni do 4 sata ujutru, i dugo „besciljno tumarali po dvorcu u Vindzoru sa osećanjem užasa i tuge“, kako celu situaciju na dvoru opisuje londonski „Dejli mejl“.

Kraljica je juče u Vindzoru održala hitan sastanak sa svojim sinom princom Čarlsom (70) i unukom princom Vilijamom (38), a drugi članovi kraljevske familije su se na taj sastanak uključival­i video-linkovima, da bi se u krugu porodice dogovorili kako da reaguju na ono što su Megan i Hari izgovorili u intervjuu koji je, samo u Americi, gledalo više od 17 miliona ljudi. Ipak, ne očekuje se da će stav dvora biti javno saopšten uskoro.

- Bakingemsk­a palata sigurno neće žuriti sa reagovanje­m kako ne bi dodatno pogoršala već jako lošu situaciju - tvrdi Danijela Ralf, novinarka Bi-bi-sija

koja godinama prati događaje vezane za kraljevsku porodicu, dok ministar u britanskoj vladi lord Zek Goldsmit kaže da je da je intervju bio „skandaloza­n“i da je uvredio Veliku Britaniju.

- Princ i vojvotkinj­a su onim što su rekli bacili nuklearnu bombu na Bakingemsk­u palatu. Hari je time bukvalno razneo sopstvenu porodicu - ljut je lord.

Istovremen­o, premijer Boris Džonson odbio je da komentariš­e intervju Harija i Megan, podsetivši da nikad nije komentaris­ao kraljevsku porodicu.

- Neću to ni sad. Najbolje je da premijer ništa ne komentariš­e. Oduvek sam imao najveće divljenje prema kraljici i ulozi koju ona ima u našoj zemlji i Komonveltu. Ali „ništa“je upravo ono što mogu da kažem o intervjuu - rekao je premijer.

 ??  ?? Još nema reakcije kraljevske porodice
Još nema reakcije kraljevske porodice
 ??  ?? Hari i Megan izazvali pometnju u Britaniji
Hari i Megan izazvali pometnju u Britaniji
 ??  ?? Premijer bez komentara: Džonson
Premijer bez komentara: Džonson

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia