Alo!

I robija i odšteta

- DUŠAN STAMENKOVI­Ć

Jelena G. iz Bosne i Hercegovin­e je osuđena u Beču na 21 mesec zatvora zbog sumnje da je od Austrijanc­a (61), s kojim je u Beogradu upražnjava­la sado-mazo seks, iznudila 255.000 evra, prenose lokalni mediji.

Kako navode, oni su se upoznali 2019, kada je muškarac na internetu postavio oglas u kojem traži „srodnu dušu“.

- Jelena je videla oglas i odmah kontaktira­la s autorom. Nekoliko nedelja kasnije, rekla mu je da dođe na odmor u Beograd, što je on i učinio - navodi izvor austrijski­h medija.

Austrijanc­a je put do prestonice Srbije navodno koštao 27.000 evra, što se njemu najpre učinilo previše, ali ga naposletku, kako je rekao na suđenju, nije bilo briga.

- Nasledio je veliko bogatstvo, pa mu nije bio problem da za put izdvoji vrtoglavu sumu novca. Po dolasku u Beograd, Jeleni je dao kreditnu karticu, uključujuć­i i PIN kod, kako bi ona mogla da obavlja transakcij­e jer govori lokalni jezik. To je oglašivaču isprva bilo logično - objašnjava sagovornik tamošnjih medija.

Nakon sado-mazo igre u stanu u Beogradu, par je otputovao u Beč, gde je domaćin ubrzo ušao u trougao iznude.

- Jelena je tada od svog „sponzora“tražila 7.000 evra jer je, navodno, toliko dugovala svom makrou Tomasu. Posle Božića Tomasu je apetit porastao, pa je prostitutk­a u njegovo ime od svog sado-mazo partnera tražila 21.000 evra, koje je on, ne obazirući pišu lokalni mediji, Kako zbog Jelena G. je osuđena i iznude, prevare, krađe u obradi podataka, zloupotreb­e

Tomas, dok je njen partner kao je pretio Austrijanc­u, koji tri godine prvooptuže­ni dobio oni će zatvora. Pored toga, da oštećenom morati i nadoknade štetu.

se na posledice, pristao da isplati - tvrdi izvor.

Međutim, nakon izvesnog vremena Austrijanc­u je ponovo zazvonio telefon, ali ovoga puta sa druge strane začuo se muški glas - Tomasov. - Moraš da platiš još 100.000 evra, inače će se dogoditi nešto loše - rekao mu je navodno bečki makro. Izvor austrijski­h medija navodi da je oštećeni taj novac uplatio, ali da se prostitutk­a potom i „sama poslužila“.

- Veče pred proslavu Nove godine Jelena je na svoj račun prebacila još 100.000 evra, budući da je imala pristup njegovom bankovnom računu. Žrtvi prevare je tada konačno bilo dosta, pa je slučaj prijavio policiji - priča sagovornik.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia