Alo!

Dde je novac, tu je i Slaviša

-

Odmah po naimenovan­ju Slaviše Kokeze za predsednik­a FSS-A su počele glasine da to nije prirodan i normalan izbor. Posebno ako se zna da u Hrvatskoj tu funkciju obavlja Davor Šuker, a u Crnoj Gori Dejan Savićević, svetske fudbalske legende! Na sve se nadovezala zanimljivo­st - na zvaničnom sajtu srpske kuće fudbala, ispod Kokezinog imena nema nikakve biografije!

Čudno, ako se zna da je počeo u mlađim kategorija­ma Čelika u rodnoj Zenici, bio aktivan u Crvenoj zvezdi i Brodarcu, Zemunu, predvodio je FS Beograda 2016... Da li je brisanje biografije bio Slavišin zahtev i šta je pravi motiv?

Kokezi su, po svoj prilici, odbrojani dani u FSS-U, a postavlja se pitanje: zašto se stidi biografije? Ne ulazeći u Slavišin privatan život i radnje, koje uveliko ispituje MUP, za njegove dogodovšti­ne u fudbalu vezane su brojne zanimljivo­sti.

Kokeza je u avgustu 2015. godine podneo ostavku na članstvo u Upravnom odboru Crvene zvezde.

- Za mene je ovo težak trenutak jer, za razliku od mnogih, u našu Zvezdu sam ušao kako bih pomogao, a ne kako bih bilo šta lično dobio i stekao - napisao je Kokeza u pismu javnosti, ističući neslaganje sa saradnicim­a i navijačima.

Još zanimljivi­je uloge imao je u FK Brodarac. Vedrio je i oblačio kako mu se ćefnulo. Ostao je upamćen događaj iz septembra 2017. Turbina je u Velikim Crljenima dočekala Brodarac, a početak meča je kasnio osam minuta. Domaćini su protestova­li, ali je delegat Zlatan Haskić smirio situaciju. Predsednik FSS-A Kokeza, koji je zakasnio na početak, seo je na klupu za rezerve. U igru je ušao u 62. minutu. Na njegovu žalost, Brodarac je izgubio sa 1:0.

Kokeza je prevazišao sva

Predsednik FSS-A, iako bez biografije, od novembra 2019. ima funkciju u UEFA. Kokeza je potpredsed­nik najvažnije komisije Komisije nacionalni­h saveza, koja se bavi projektima i raspodelom sredstava. očekivanja u novembru 2017. Smenio je selektora Slavoljuba Muslina koji nas je odveo na Mundijal u Rusiji. Kažu da je dobio otkaz jer nije ispunio želju predsednik­a Saveza da zaigra za

„orlove“ na odlučujućo­j utakmici protiv Gruzije?!

- Bio je dogovor da, ako nam ne trebaju bodovi protiv Gruzije, stavim Kokezu na klupu, a to sam shvatio kao šalu. Nadam se da se i on šalio - rekao je svojevreme­no Muslin.

Međutim, Srbija je izgubila u Beču od Austrije i morala je da savlada Gruzine. Uspela je golom Prijovića da slavi sa 1:0. Postavlja se pitanje, šta bi se dogodilo da je ta utakmica zaista bila revijalna? Da li bi Kokeza sa klupe vrebao priliku da debituje, iako bi to bilo omalovažav­anje protivnika, što je pravilima FIFA i UEFA strogo zabranjeno, a kosi se i sa pravilniko­m FSS-A.

U februaru 2017. godine se podigla velika prašina. U gledanom kvizu „Slagalica“, na RTS-U, pojavilo se pitanje: Da li znate u kom sportu se proslavio Slaviša Kokeza?

Javni servis našao se pod baražnom va

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia