Alo!

ZA NOKAT IZNAD BOBIJA!

Momak koji je za centimetar viši od Marjanović­a dugo je gradio karijeru u inostranst­vu. „Cilj mi je da se otisnem u glumačke vode“, kaže za „Alo!“najviši Srbin

- M. MILENOVIĆ

Ako ste se nekada našli u situaciji da ne možete da dohvatite teglu sa najviše police, sigurno ste poželeli da ste makar malo viši. Takvih problema nema najviši čovek u Srbiji, Dalibor Micić (35), košarkaš iz Zrenjanina koji ima 225 centimetar­a.

Momak koji je za centimetar viši od daleko poznatijeg „diva“Bobana Marjanović­a, za „Alo!“je ispričao kako se okušao u košarkaški­m vodama, gde ga je sport odveo, koji broj patika nosi i čime se trenutno bavi.

Kako je počela tvoja košarkaška karijera?

- Sestra je trenirala košarku, tako da me je ona odvela na trening da se upoznam sa trenerom koji je trenirao i mušku i žensku ekipu. Dopala mi se košarka kao sport, ne zbog moje visine, već generalno. Igrao si u mnogim klubovima, od Srbije do Kariba, kakva su iskustva, gde je bilo najlepše?

- Istina je da sam prošao kroz baš mnogo država zbog košarke. Uspeo sam da spojim lepo i korisno. Nisam se nikada dvoumio, čim bi se ukazala šansa, prihvatio bih je. Igrao sam u Srbiji, u Bosni i Hercegovin­i, Mađarskoj, Danskoj, Francuskoj, Kini, ali je najlepše bilo na ostrvu Gvadalupe. Nije mi mnogo vremena trebalo da se zaljubim u to mesto.

Proveo sam tamo tri sezone i mogu reći da je to pravi raj na zemlji.

Čime planiraš da se baviš nakon završene košarkaške karijere?

- Trenutno sam u Zrenjaninu nakon višegodišn­jih putovanja. Cilj mi je da se otisnem u glumačke vode. Imao sam nekoliko uloga u filmovima, a film „Music Hole“je dobio veliki broj nagrada. Snimao sam i reklamu koju je pregledalo više od 14.000.000 ljudi. Voleo bih da nastavim time da se bavim.

Šta je to drugačije kod visokih ljudi, koje su prednosti, a koje mane?

- Prednosti ima zaista mnogo. Jedna od njih je i ta što sam baš pre neki dan u jednoj prodavnici na rafu video buđav hleb, koji stoji tamo ko zna koliko vremena, a mogu i da vidim prašinu koju nisu obrisali... Što se tiče mana, zaista ih nema mnogo, iako se mnogima čini da je suprotno.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia