Alo!

Dolijao Veljin naslednik Džoni!

-

U Dominikans­koj Republici uhapšen je juče Nikola Vušović zvani Džoni za kog se veruje da je sa svojom grupom trebalo da nasledi Veljka Belivuka i njegovu kriminalnu bandu koja je trenutno u pritvoru i preuzme sve prljave poslove. Za njim je bila raspisana crvena poternica, a naša zemlja je zatražila hitno izručenje.

Vušović je punio stupce crne hronike još davne 2010, kada je uhapšen zajedno sa vođom navijača Partizana Aleksandro­m Stankoviće­m, koji je likvidiran 13. oktobra 2016. sa čak 60 metaka iz dva "kalašnjiko­va" u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

- Stanković je tada, kao vođa jedne Partizanov­e navijačke frakcije, pao sa osam pripadnika svoje grupe. Među uhapšenima bio je Vušović, ali i tada maloletni Luka Cerović i Marko Drakula. Tada su se sumnjičili za preprodaju droge, kao i za oružje i eksploziv. Takođe, sumnjalo se da su članovi ove ekipe učestvoval­i i u pokušajima ubistva - saopštio je ranije MUP.

Vušovićeva kriminalna organizaci­ja je tokom kasnijih godina navodno potpala pod okrilje kavačkog klana.

- Kavački klan ima svoje ogranke u Beogradu. Nakon ubistva Stankovića, Belivuk, koji mu je bio najbolji prijatelj i najbliži saradnik, preuzeo je sve njegove poslove i postao jedan krak kavačkog klana u Srbiji, dok je drugi krak predvodio Vušović. Belivukova i Vušovićeva ekipa zapravo su radile za “kavčane”, ali su i međusobno, navodno, bili u korektnim odnosima - pisali su mediji.

Džoni je, prema pretpostav­kama, bio i jedan od ljudi koji je učestvovao u ubistvu koje se dogodilo u Atini, a kada su likvidiran­i navodni pripadnici škaljarsko­g klana Igor Dedović i Stevan Stamatović.

 ??  ?? Već mesec dana iza rešetaka: Veljko Belivuk
Nikola Vušović
Već mesec dana iza rešetaka: Veljko Belivuk Nikola Vušović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia