Alo!

Veljin pajtos deli zatvor sa zakletim neprijatel­jem!

- D. S.

Darko Elez (40), navodni saradnik Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, koga je 3. marta Srbija izručila Bosni i Hercegovin­i zbog najtežih krivičnih dela, jednomeseč­ni pritvor služi u zatvoru u Vojkovićim­a, u Istočnom Sarajevu, u kojem zbog likvidacij­e robija Đorđe Ždrale Đoka, njegov bivši kum i dugogodišn­ji neprijatel­j.

Elezu je, podsetimo, pritvor određen zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke i opasnosti da će ponoviti krivično delo. On se sumnjiči za ubistva vlasnika restorana „Rodeo“Siniše Miličevića Tigra u maju 2018. i Miloša Ostojića u januaru 2019. godine.

Đorđe Ždrale Đoka, njegov

blez se uvek priklanjao jačoj strani, pa je tako prišao i meni jer je dobio batine u zatvoru u Kuli

bivši kum, u istom je zatvoru zbog ubistva Ljubiše Savića Mauzera, nekadašnje­g načelnika Uprave policije Republike Srpske, za koje je osuđen na 20 godina robije.

Lokalni mediji pišu da je Ždrale na suđenju objasnio kako se upoznao s Elezom i zašto je pristao da mu bude kum.

- Elez se uvek priklanjao jačoj strani, pa je tako prišao i meni jer je dobio batine u zatvoru u Kuli, gde sam služio kaznu od 1996. do 2001. godine. Ipak, nikada nismo bili posebno prisni, iako sam bio krsni kum njegovom sinu, na čemu je on insistirao. Nisam želeo da odbijem jer to ne valja po srpskim običajima - navodno je izjavio Ždrale pred lokalnim sudom.

Izvor medija u BIH navodi da su oni u više navrata pokušavali da ubiju jedan drugoga, navodno zbog borbe za prevlast u podzemlju u Istočnom Sarajevu.

- Ždrale je objasnio da se Elez družio s Anđelkom Veljančiće­m, koji služi zatvorsku kaznu od 10 godina za krađu 2,2 miliona evra iz Privredne banke u Sarajevu. Neprijatel­jstvo među njima se stvorilo 4. januara 2006. godine, nakon što je Slaviša Bilinac rekao Ždralu da Elez namerava da ga ubije. Tri meseca kasnije, na Ždrala je pucano u Hrasnici, u opštini Ilidža, nakon čega je on za pokušaj ubistva optužio upravo Eleza - objašnjava izvor.

ŽDRALE

 ??  ?? Elez na aerodromu u Sarajevu
Elez na aerodromu u Sarajevu
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia