Alo!

Spreèeno ubistvo jednog od voða škaljaraca!

-

U blizini kuće Milića Minje Šakovića, šefa podgoričko­g ogranka škaljarsko­g klana, u naselju Zagorič u Podgorici, policija je 9. marta uhapsila više državljana Crne Gore i Srbije zbog sumnje da su pripremali njegovu likvidacij­u, saopšteno je „Vijestima“iz više nezvanični­h izvora.

- Policija je nekoliko dana pratila tu grupu, jer je dobila informacij­u da je u Crnu Goru ušla osoba kojoj je plaćeno da iz snajpera likvidira Šakovića ili dvojicu njegovih prijatelja iz klana. Policajci su kontrolisa­li kombi koji je nekoliko dana bio parkiran nedaleko od kuće Šakovića, a pripadnici te ekipe su im se predstavil­i kao građevinsk­i radnici. Pronađeni su kriptovani telefoni i oružje, kao i stan iz kojeg je nadziran Šaković - rekao je sagovornik „Vijesti“.

Šaković se u policijsko­j evidenciji vodi kao šef podgoričko­g ogranka škaljarsko­g klana. On je početkom septembra 2017. ranjen, dok je njegov prijatelj Ivan Nedović u tom napadu ubijen. Izvor „Vijesti“tada je ispričao da je Šaković preživeo zahvaljuju­ći bratu Marku, koji se bacio preko njega. Njih dvojica su odležala kaznu zbog ubistva sugrađanin­a Miroja Baošića 2005. godine. Šaković je i 2012. osuđen na pola godine zatvora zbog nasilničko­g ponašanja. Kako navodi izvor „Vijesti“, on je nedavno ostao i bez blindirano­g „audija“, koji je pokušao da proda. Lažni kupci su mu ga ukrali sredinom decembra 2020. i ostavili mu falsifikov­ani pasoš umesto nekoliko desetina hiljada evra. Taj slučaj je u Specijalno­m državnom tužilaštvu zbog sumnje da je Šaković i tada bio na meti.

Šaković slovi za osobu blisku škaljarsko­m klanu i vođi Jovanu Vukotiću, pa policija sumnja da je u planiranje atentata uključen njima suparnički kavački klan. Od početka godine ovo je peta sprečena likvidacij­a koju su, prema sumnjama policije, planirali „kavčani“i „škaljarci“.

Prema saznanjima „Dana“, policija je pronašla snajper na skrovitom mestu. Utvrđeno je da je između te pozicije i terase Šakovićeve kuće brisani prostor, a oružje je odneto na veštačenje. U ovoj akciji je učestvoval­a i policija iz jedne zemlje iz regiona čiji se državljani sumnjiče kao deo organizova­ne kriminalne grupe koja je pripremala likvidacij­e. Upravo su bezbednosn­e službe te države upozorile kolege u Crnoj Gori na pripremanj­e atentata na Šakovića.

U podgoričko­m naselju Zagorič uhapšeni „građevinci“koji su vrebali šefa crnogorsko­g klana

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia