Alo!

Rotvajleri rastrgli dete na proslavi roðendana!

- M. OBADIĆ - E. SADIKU

Dečak D. B. iz Sente preminuo je u utorak uveče na proslavi svog četvrtog rođendana nakon što su ga u dvorištu porodične kuće u Vozarskoj ulici izujedali psi.

Kako saznajemo, tragedija se dogodila oko 21 sat, kada je dostavljač hrane doneo picu koju je dečakova majka Martina naručila za njegov rođendan.

- Martina je izašla da uzme porudžbinu, a potom je zamolila sina da zatvori kapiju. Međutim, najednom su dva rotvajlera istrčala iz boksa i napala dete. Počeli su da ga ujedaju po telu, nakon čega je njegova majka pokušala da ga spase. Rotvajleri su dečaka vukli do boksa, a izujedali su i njegovu majku dok se s njima borila, ali ona nije životno ugrožena - navodi naš sagovornik i dodaje da je u dvorištu bio i treći pas - doberman, koji nije učestvovao u krvoločnom napadu.

Hitna pomoć je po pozivu majke odmah došla u dom ove porodice, ali je mališan, nažalost, preminuo na putu do Kliničkog centra Vojvodina.

Branislav Rankov, zamenik Višeg javnog tužioca u Subotici, koji vodi ovaj slučaj, izjavio je da je naložio eutanaziju pasa.

- Stigli su rezultati obdukcije iz novosadsko­g Centra za sudsku medicinu, koji pokazuju stravičan nalaz - rekao je Rankov.

Pretpostav­lja se da je ženka rotvajlera bila pred parenjem

Veterinars­ka služba iz pente uspavala je u utorak sva tri psa

IZVOR

Rotvajleri su dečaka vukli do boksa, a izujedali su i njegovu majku dok se s njima borila

SAGOVORNIK

i da je mužjak napao dečaka.

- Veterinars­ka služba iz Sente uspavala je u utorak sva tri psa, a pikapom ih je preuzela Zoohigijen­ska služba JP „Kikinda“. Čeka se nalog Višeg javnog tužilaštva kako bi se utvrdilo šta će biti s njima. Radiće se i test na besnilo u Pasterovom zavodu u Novom Sadu - objašnjava naš sagovornik.

Kako saznajemo, Martina, majka nastradalo­g dečaka, živela je u kući sama sa sinom.

- Razvela se od supruga koji je u trenutku napada bio u kući. Preminuli mališan bio je njeno prvo dete, a njen suprug ima još dvoje dece iz prethodna dva braka - kaže naš izvor.

Marija Juhas, komšinica ove porodice, potresena je tragedijom.

- Martinu i njenog sina poznavala sam samo iz viđenja, ali smo se uredno javljali jedni drugima na ulici. Šokirala sam se kada sam u utorak uveče videla policijski automobil. Strašno je to - priča ova žena.

 ??  ?? Policija na uviđaju
Policija na uviđaju

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia