Alo!

ĐOKOVIAE: Imao sam sreaeu tokom ratova devedeseti­h

Novak je dao zanimljiv intervju za američki CNN posle obaranja najnovijeg rekorda

- S. R.

Imao sam bezuslovnu ljubav i podršku roditelja da se bavim sportom koji nije ni bio tradicija u našoj porodici i zemlji

NOVAK ĐOKOVIĆ

Srpski as Novak Đoković u ponedeljak je započeo 311. sedmicu na vrhu ATP-A i tako postavio novi rekord, nadmašivši Rodžera Federera. Đoković je ovo dostignuće svrstao među najznačajn­ije u bogatoj karijeri.

- Ponosan sam i oduševljen zbog toga. Ovo dostignuće je kao kruna na sve što sam postigao u poslednjih 15 godina u karijeri. Na ovaj poseban dan, prisetio sam se kako sam se zaljubio u tenis i kako sam dobio svu podršku od roditelja i drugih ljudi da bih ostvario ovaj san. Presrećan sam - počeo je Đoković priču za američki CNN.

Đoković je rekord proslavio u Beogradu, sa sunarodnic­ima.

- Osetio sam da je ova stvar proslava Srbije i Beograda, ne samo moja. Mnogo njih mi se javilo i čestitali mi i naterali me da razumem šta se zapravo dešava.

Pre samo mesec dana Novak je osvojio i trofej na Australija­n openu, čime je stigao na samo dva grend slema manje od rekordera Federera i Rafaela Nadala.

- Dublje sam doživeo te emocije tek kad sam uzeo telefon i počeo da se viđam sa ljudima. Shvatio sam: „Vau, ovo je zaista poseban dan i zahvalan sam na tome“.

Veliki deo svojih uspeha pripisao je roditeljim­a Srđanu i Dijani Đoković.

- Imao sam sreću da imam roditelje koji su bili vrlo snažni usred rata i poteškoća koje smo proživljav­ali tokom devedeseti­h. Imao sam njihovu bezuslovnu ljubav i podršku da se bavim sportom koji nije bio tradicija u našoj porodici i zemlji. Tenis je vrlo skup sport, ali su nekako to uspeli, kupovali mi rekete, mogao sam da imam trenera i dovoljno dobre uslove da izrastem u profesiona­lnog tenisera. Snovi se ostvaruju zaključio je Novak.

 ??  ?? Vreme slavlja: Novak Đoković
Vreme slavlja: Novak Đoković
 ??  ??
 ??  ?? Ljubav ruši sve prepreke: Novak sa roditeljim­a
Ljubav ruši sve prepreke: Novak sa roditeljim­a

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia