Alo!

Putuj, dragi Bole, U ZVEZDANE VISINE!

Dirljiv oproštaj od Borisa Komnenića u Aleji zaslužnih građana

- M. M.

Glumac Boris Komnenić sahranjen je juče u Aleji zaslužnih građana, a na večiti počinak ispratili su ga roditelji Žarko i Ruža, ćerka Nika, unuci Lucija i Andreja, prijatelji, kolege, ali i brojni poštovaoci njegovog lika i dela.

Porodica pokojnog glumca stigla je na groblje oko 14 časova, gde su dostojanst­veno i u tišini primali izraze saučešća. Tužna povorka, na čelu sa glumčevim unucima koji su nosili krst i njegovu fotografij­u, krenula je ka Aleji, praćena crkvenim horom i dvojicom sveštenika, a nakon opela prisutnima se obratio porodični prijatelj i kum Borisa Komnenića.

- Dragi Bole, želim da ti uputim nekoliko reči nemoćnih pred velikom tugom koja nas je ščepala i mrvi nas, guši... Suze na neprebolni­m licima oca Žarka i majke Ruže, potresenih... Ćerka Nika je neutešna. Unuci Lucija i Andreja prerano su ostali bez dede. Ali, u svim rečima kojima su se ovih dana tvoje kolege glumci i prijatelji opraštali od tebe, pored prirodne tuge, kao da je u tim sećanjima, pored priznanja tvom osobenom i vanserijsk­om daru i velikoj karijeri, tugu nadvladava­la toplina, iskrenost, plemenitos­t jednostavn­ost... Ona neka tajna nit koja vas povezuje i iskra sreće pripadanja magiji boljeg i uzvišenije­g. Sve si to bio ti, Bole. Sve je odisalo plemenitoš­ću i ljubavlju, blagorodno­šću, kako bi u tvojoj postojbini Hercegovin­i rekli. Ti si naš dar sa neba, sada ponovo odlaziš u zvezdane visine života svog i svoje umetnosti - govorio je na sahrani Borisa Komnenića sa tugom i drhtavim glasom, njegov najbolji prijatelj i kum. Ćerka Nika je sa bolnom grimasom na licu slušala govor najboljeg prijatelja svog oca, dok su roditelji pokojnog glumca stajali pored njegovog groba. Sahrani su prisustvov­ali glumci Boda Ninković i Dragan Petrović Pele, Nela Mihailović, Nebojša Dugalić, Svetozar Cvetković...

Prethodno je u toku dana održana komemoraci­ja u njegovu čast na Velikoj sceni Narodnog pozorišta. Podsetimo, čuveni glumac preminuo je u 64. godini, nakon teške bolesti.

 ??  ?? Poslednji pozdrav velikom glumcu uputili su njegovi roditelji, ćerka i unuci, ali i mnogobrojn­e kolege i prijatelji
Poslednji pozdrav velikom glumcu uputili su njegovi roditelji, ćerka i unuci, ali i mnogobrojn­e kolege i prijatelji
 ??  ?? Glumci i prijatelji nosili su sanduk
Glumci i prijatelji nosili su sanduk
 ??  ??
 ??  ?? Otac Žarko, ćerka Nika
Otac Žarko, ćerka Nika
 ??  ?? Majka Ruža (desno)
Majka Ruža (desno)
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia