Alo!

Partizanu treba restart!

- M. R.

Poražavaju­će! Tek je mart, a u KK Partizan već mogu da razmišljaj­u o sledećoj sezoni. Za godinu dana sve se okrenulo - od prvog mesta na Jadranu, odličnih igra u Evropi i trofeja Kupa Srbije u džepu, crno-beli su stigli do - ambisa. Šanse za plej-of ABA lige odavno su izgubljene, a posle poraza od Metropolit­ana završeno je učešće u Evrokupu.

- Meč protiv Francuza je definicija cele sezone. Sve je stalo u tih 40 minuta. Smeta mi kad neko kaže: „Borili su se igrači“. Kad nosiš dres Partizana to se podrazumev­a, a posle toga ide veština. Sada je sve to izostalo - poručuje u razgovoru za „Alo!“legendarni as crno-belih Goran Grbović.

Pre tri meseca je, dodaje, upozoravao šta će se desiti.

- Tada je bio potreban restart, nismo to uradili, i evo kakav je rasplet. Sada je potreban potpuni restart! Ali ne za sledeću sezonu, već za naredne četiri! Moramo da se okrenemo pravim vrednostim­a i domaćim igračima. Da stanemo iza trenera jakog karaktera, da oseti podršku i da vredno radi. U tom slučaju, siguran sam da bismo za dve ili tri godine imali uspeha.

Dotakao se i prošle sezone: - Za dve godine otišlo je 10 miliona evra na razne strance i promašaje. Priča se o rezultatim­a, ali crta se podvlači na kraju. Jeste korona uzdrmala crno-bele, ali moralo je drugačije da se razmišlja. Kako je moguće da sa toliko stranaca Partizan ne može da uđe u četiri najbolja tima ABA lige? I kako niko iz struke nije podneo ostavku kada je video da ne ide? Čekali su da budu oterani, a jasno je da su gledali samo lični interes. Bivši kapiten smatra da je krivica i na onima koji su stvarali istoriju slavnog kluba. - Krivi smo svi mi izvorni partizanov­ci koji smo dozvolili da se ovo desi. Moramo da stanemo uz klub. Znam da ovako razmišlja i Željko Obradović, i ostale legende - zaključio je Grbović.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia