Alo!

AUSTRIJANC­I ŠUTNULI ŠOLAKA

- E. A.

„United Media“gde stigne blati državu Srbiju, a pred strancima bez problema podvije rep! Jedan od najvećih kablovskih operatera u Makedoniji A1, koji je u vlasništvu „Telekom Austria Group“, odlučio je da iz svoje ponude izbaci TV kanale u vlasništvu kompanije „United Media“jer nije bio zadovoljan poslovnom ponudom za nastavak saradnje.

Kako je zvanično saopšteno iz „Sport Kluba“, jednog od kanala čiji je vlasnik „United Media“, program te televizije od 1. marta nije vidljiv korisnicim­a operatera A1 u Makedoniji jer je ta kompanija odlučila da ne produži ugovor o distribuci­ji kanala koji su u vlasništvu pomenute kompanije.

- Ponuđeni su im isti uslovi za distribuci­ju kao i ostalim učesnicima na tržištu, ali su oni to odbili - saopšteno je iz SK, odakle su naglasili da su sa A1 sarađivali dugi niz godina i da im je žao što ta saradnja nije nastavljen­a.

Makedonski operater A1 je dakle izbacio „United Media“kanale iz ponude zbog prostog poslovnog interesa, jer je očigledno procenjeno da su im preskupi, a nedovoljno dobrog kvaliteta.

Nema kukanja na slobodu medija, da ih neko ugrožava, što je, podsetimo, bila glavna tema u medijima prošle godine kada je u obrnutoj situaciji „United Media“odbila da kablovskom operatoru „Supernova“produži ugovor i zabranila im da dalje emituju njihove kanale koji su do tog momenta bili u osnovnoj ponudi „Supernove“.

Razlozi za to postaju jasni kad se zna da je A1 pod kapom „Telekom Austria Group“, čiji je vlasnik meksički bogataš Karlos Slim. Dolazimo do zaključka da je lako kukati i blatiti sopstvenu državu Srbiju, ali da udare na Austrijanc­e i jednog od najbogatij­ih ljudi na svetu, to se već ne usuđuju!

 ??  ?? Dragan Šolak
Dragan Šolak
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia