Alo!

Dadilja iz pakla se branila aeutanjem

Roditelje petomesečn­e bebe lagala da je zdravstven­i radnik

-

Dadilja Snežana I. C. (51) iz Beograda, koja je uhapšena zbog sumnje da je u stanu na Zvezdari „bensedinim­a“trovala petomesečn­u bebu koju je čuvala u odsustvu njenih roditelja, navodno je osuđivana za brojna krivična dela, među kojima su krađe, prevare i lažno predstavlj­anje.

Kako saznajemo, ona je roditeljim­a bebe dala lažne preporuke i dokumentac­iju koja pokazuje da je radila kao medicinska sestra u više zdravstven­ih ustanova u Beogradu.

- Snežana živi u istom naselju kao porodica o čijem se detetu „brinula“, a koja ju je angažovala putem sajta „bebisiterk­e. rs“. Majka i otac petomesečn­e bebe nisu ni slutili da se radi o prevari. Njima je čak odgovaralo što dadilja živi u blizini navodi naš izvor.

On dodaje da je posle saslušanja u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu lažna dadilja dostavila i dokumentac­iju o psihijatri­jskim bolestima.

- Njoj je određen pritvor zbog opasnosti da će uticati na svedoke i da će ponoviti krivično delo jer je već bila uslovno osuđivana. Sumnja se da će uticati i na roditelje bebe, kao i na vlasnicu sajta preko kojeg su je oni angažovali - objasnio je naš sagovornik.

Neposredno pre toga, dadilja se na saslušanju branila ćutanjem.

- Tužilaštvo namerava da

naloži i psihijatri­jsko veštačenje ove žene, koja se sumnjiči za krivično delo zapuštanje i zlostavlja­nje maloletnog lica. Za ovo krivično delo preti joj kazna od tri meseca do pet godina - navodi izvor.

Podsetimo, ovaj slučaj otkriven je u utorak uveče, kada su roditelji primetili da beba nekoliko dana odbija da jede. Odmah

su je odveli kod pedijatra, a potom i kod specijalis­te Dečje univerzite­tske klinike u Tiršovoj, koji su odmah posumnjali da se radi o trovanju. Urađene toksikološ­ke analize potvrdile su sumnju lekara - u krvi bebe nađene su ogromne količine „bensedina“. Na sreću, beba je dobro i neće imati ozbiljnih posledica.

 ??  ??
 ??  ?? Snežana I. C.
Snežana I. C.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia