Alo!

RASTA OSUĐEN NA 12 MESECI KUAENOG ZATVORA

„Osim toga, svoj stan će moći da napusti ukoliko bude morao da ide na posao ili kod lekara“, ispričao je advokat Vuk Tufegdžić

- FOTO: DEJAN BRIZA

Reper Stefan Đurić Rasta osuđen je juče na 12 meseci kućnog zatvora, na osnovu sporazuma o priznanju krivice za posedovanj­e droga, a kako „Alo!“ekskluzivn­o otkriva, dok bude služio kaznu, reper će moći sat vremena svakog dana da ide slobodno u šetnju.

Rasta je u Prvi osnovni sudu došao u pratnji svog advokata i vidno raspoložen i nasmejan ušao u sudnicu, a nakon što je potpisao sporazum samo je kratko poručio da je srećan što se sve konačno završilo.

- Pravda je spora, ali dostižna! Hvala bogu da je konačno sve gotovo. Presudili su mi da nosim nanogicu godinu dana - rekao je kratko Rasta za „Alo“odmah nakon izlaska iz suda, dok je Vuk Tufagdžić otkrio detalje sporazuma koji je potpisao reper.

U izjavi za „Alo!“advokat je otkrio da će Đurić imati pravo svakoga dana da šeta sat vremena, ali i da napusti svoj stan kako bi otišao na posao i kod lekara. Međutim, kako nam je objasnio još uvek ne zna kada će Rasta početi sa izdržavanj­em kaznem jer to, kako kaže, zavisi od mnogih faktora.

- Rasta je potpisao sporazum koji će uskoro postati pravosnaža­n i tada će krenuti sa izdržavanj­em kazne. Još uvek ne znamo kada će to biti, jer zavisi od mnogih faktora. Može da prođe nekoliko dana ili nekoliko nedelja do trenutka kada mu budu stavili nanogicu - kaže na početku razgovora za „Alo!“reperov advokat i otkriva sve detalje sporazuma koje je Rasta potpisao sa tužilaštvo­m.

- Kada se to bude dogodilo, počeće izdržavanj­e njegove kazne, a to znači da će Rasta godinu dana morati da provede u kućnom zatvoru. Međutim, moći će svakoga dana da šeta sat vremena, a osim toga, svoj stan će moći da napusti ako bude trebalo da ide kod lekara - kaže naš sagovornik i otkriva:

- Osim toga, njemu će biti data mogućnost i da radi, odnosno, moći će neometano i da snima muziku u studiju kaže advokat i objašnjava:

- Rasta i sada može da šeta slobodno jer mu još uvek nije stavljena nanogica. Tek kada to urade, počeće sa izdržavanj­em kazne - rekao je Tufegdžić. Podsetimo, Stefan Đurić Rasta uhapšen je početkom oktobra prošle godine kada je policija kod njega pronašla pet grama zapakovane marihuane, a potom, prilikom pretresa stana, još kilogram pomenutog narkotika. Rasta je u pritvoru bio četiri meseca, a pušten je krajem januara.

„Rasta i sada može da ide kuda želi jer mu još uvek nije stavljena nanogica. Tek kada to urade, počeće sa izdržavanj­em kazne“TUFEGDŽIĆ

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia