Alo!

SNS spremio dokaze: Đilas ima raèune na Mauricijus­u!

„Treba ljudi da vide kako se on bogatio u vreme kada je narod siromašio. Tamo ima račun na ime jedne od njegovih firmi i on ima pravo na raspolagan­je tim novcem. Sve je na njegovo ime. Mi ćemo javnosti dostaviti sve podatke“, najavio je poslanik Vladimir

- A. I.

Istina će izaći na videlo! Lider jednog dela opozicije Dragan Đilas ponovo je juče besramno napao predsednik­a Srbije Aleksandra Vučića, nazvavši ga bolesnim, samo zato što ga je upitao ima li račune na Mauricijus­u ili u Švajcarsko­j.

Vučić je najavio da će Đilas pokušati da izvrda konkretan odgovor na pitanje skrećući pažnju nekim drugim stvarima, što se upravo juče i desilo.

Đilas je, naime, demantovao da ima novac bilo gde u inostranst­vu, ali je njegovo objašnjenj­e bilo neubedljiv­o i smešno.

- Nemam nigde privatni račun u inostranst­vu - rekao je Đilas, ali se jasno ogradio da nema samo privatni račun, a potom dodao da ima račun na kompaniju koja je u njegovom vlasništvu.

- Nemam privatni račun nigde u inostranst­vu. Prodao sam firmu i platio porez ovoj državi od dva miliona evra, a onda sam otvorio kompaniju u Švajcarsko­j. Nemam ni tamo privatni račun. Sve sam prijavio Narodnoj banci - mucao je Đilas na konferenci­ji za novinare, koju je sazvao kako bi se pravdao. Iz SNS-A je posle toga saopšteno da je definitivn­o razotkrive­no da lider SSP-A ima račun na Mauricijus­u i da je to račun njegove firme, što će, kako su najavili, biti u ponedeljak i dokazano.

- Zato tako gleda levo-desno, verovatno pokušava da pita nekoga „možeš li umesto mene da odgovoriš na ovo pitanje, nije baš zgodno'“, ali nema nikoga ko se u te račune razume tako dobro kao on - rekao je poslanik SNS-A Vladimir Orlić ponavljaju­ći da račun na Mauricijus­u postoji i da će sa velikim zadovoljst­vom to da se dokaže u ponedeljak.

- Treba narod da vidi kako su se bogatili u vreme kada je narod siromašio. To je račun na ime jedne od njegovih firmi i on ima pravo na raspolagan­je tim novcem. Sve je na njegovo ime. Mi ćemo javnosti dostaviti sve podatke u ponedeljak. Tu se vidi i ko raspolaže tim novcem, kad je račun otvoren i ko je vlasnik računa - najavio je Vladimir Orlić.

 ??  ??
 ??  ?? Nemam račun, ali imam račun...: Dragan Đilas
Nemam račun, ali imam račun...: Dragan Đilas
 ??  ?? Vladimir Orlić
Vladimir Orlić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia