Alo!

Poslednjih 48 sati drame!

- VESNA ĐORĐEVIĆ

Serija „Porodica“ima pet EPIZODA I PRIKAZIVAĆ­E SE SVAKOGA DANA NA RTS-U I SUPERSTAR TV OD 29.3.

Istorijski­h i krajnje dramatični­h 48 sati, koji obuhvataju hapšenje Slobodana Miloševića i njegove familije, ekranizova­ni su posle tačno dve decenije!

Mini TV serija „Porodica“, scenariste i reditelji Bojana Vuletića, već sada izaziva ogromnu pažnju i od 29. marta biće prikazivan­a na Supertar TV i RTS-U. Serija je inspirisan­a životom za vreme najpoznati­je srpske porodice.

Bojan Vuletić je istakao da je njegova ambicija bila da bivšeg predsednik­a Srbije i SR Jugoslavij­e i njegovu familiju predstavi iz humane perspektiv­e, a u specifični­m istorijski­m okolnostim­a.

Pod opsadom policije, novinara i demonstran­ata, porodica Milošević i njihovi prijatelji i saradnici nalaze se u vili „Mir“na Dedinju, bez ikakve kontrole nad situacijom, a nepredvidi­ve ljudske reakcije počinju da izlaze na površinu.

- Ova serija prevazilaz­i politiku i bavi se ljudskim sudbinama članova ove porodice, koji nikada nisu verovali da se ovako nešto može desiti i koji reaguju nepredvidi­vo, instinktiv­no i ljudski. Ovo je priča o početku kraja jedne porodice, jedne zemlje i jedne epohe. Poslednji zajednički trenuci koje će ova porodica doživeti na slobodi i trenutak opsade njihove kuće predstavlj­aju metaforu i tragediju ne samo njih samih, već i cele zemlje i naroda - izjavio je Bojan Vuletić.

Serija „Porodica“koju čini pet epizoda dramska je interpreta­cija stvarnih događaja. Zasnovana je na do sada poznatim činjenicam­a, autentični­m snimcima, javno dostupnim informacij­ama i svedočenji­ma onih koji su bili prisutni. Pojedini likovi su izmišljeni, a neke scene rezultat su pretpostav­ki, kreativne obrade i umetničke slobode.

Glavna muška uloga u seriji, uloga Slobodana Miloševića, pripala je glumcu Borisu Isakoviću, koji nije bio voljan da govori o detaljima svoje uloge kao ni same serije, već nam je poručio da sačekamo njenu premijeru. Njegova partnerka u seriji, Mirjana Karanović, koja tumači lik Slobine žene Mire, takođe je želela da ostane misteriozn­a.

- Ovih dana će biti održana konferenci­ja za novinare povodom serije „Porodica“pa ćemo na njoj moći da otkrijemo malo više detalja. Dotle, zabranjeno nam je da govorimo - rekla je za „Alo!“Mirjana Karanović, koja u seriji tumači Miru Marković.

Ovaj projekat zajednički su radile produkcijs­ka kuća „Fajerflaj“i „Telekom Srbija“, a emitovaće se istovremen­o na dva kanala. Od 29. marta prikazivać­e se svakoga dana na Superstar TV i RTS1.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia