Alo!

Za obrazovanj­e odraslih pola milijarde dinara

- M. J. M.

Za obrazovanj­e više od 6.600 odraslih u Srbiji u ovoj godini biće izdvojeno 506 miliona dinara.

Kako je navedeno u Planu obrazovanj­a odraslih za 2021. godinu u 65 osnovnih škola Srbije planirana je realizacij­a funkcional­nog osnovnog obrazovanj­a odraslih za 6.156 polaznika, od kojih je 83 odsto iz romske populacije, a aktivnosti će sprovoditi oko

900 nastavnika i 67 andragoški­h asistenata. Planirano je i osnovno obrazovanj­e 404 polaznika u Kaznenopop­ravnim domovima i Vaspitno-popravnim domovima.

Dragi naši čitaoci, pozivamo vas da nam pišete ili javite šta vas muči, da vam pomognemo da rešite vaš problem. Naša mejl adresa je redakcija@alo.rs, broj telefona 011/400-32-40, a možete i da nam pišete pisma na adresu Kosovska 26/III, 11.000 Beograd, sa naznakom za list ALO!.

Učitelj u penziji Predrag Milošević pre nekoliko nedelja obratio se redakciji „Alo!“sa molbom da mu pomognemo. Njegov komšija i bivši učenik S. B. od njega je, kako sam kaže, napravio budalu i na njegovo ime na prevaru uzeo dva skupocena telefona na otplatu.

Već dugo je učitelj pokušavao sam da istera pravdu, ali nije uspevao. Nakon nekog vremena, na njegovu adresu su došli izvršitelj­i. - Ne znam kako jer nije imao moju saglasnost, već samo lični broj, ali uspeo je da uzme dva telefona i sada je meni stiglo na naplatu preko 100.000 dinara, odnosno izvršitelj­i mi svakog meseca skidaju čak dve trećine penzije. Ostaje mi 12.000 za život. Molim vas, pomozite mi - rekao nam je tada učitelj Predrag.

I nismo časili ni časa. Ispitali smo stvar, pozvali operatera, istražili o čemu se radi i došli do rešenja!

- Želim da vam javim da je problem rešen i da su zaustavili to skidanje sa penzije. Zahvaljuju­ći vama isterali smo pravdu i ja ću dobijati svoju penziju. Hvala vam do neba! Do kraja života ću nastaviti da čitam

„Alo!“od korice do korice! - rekao nam je zahvalni deka Predrag, koji će, uz našu pomoć, svoju zasluženu penziju moći bezbrižno da troši.

Ipak, ovo nije kraj drame jer Predrag nije jedini kojeg je S. B. prevario, pa će, poučeni učiteljevi­m primerom, sada i ostali meštani sela Sedlare kod Svilajnca da potraže pravdu.

Hvala što imate poverenja u „Alo!“!

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia