Alo!

Sumnjiva smrt nepoznate devojke!

- E. SADIKU E. A.

ga smiri i nagovori ga da uzme lekove. U jednom trenutku ju je izguravao iz stana, a zatim je zgrabivši nož sa stola, jer je kasno ručala, zamahnuo i nehotice je posekao. Ugledavši krv, uplašio se i pobegao iz stana. Nakon što je sanirala posekotinu potražila ga je, ali pošto ga nije našla pozvala je pomoć - rekao je naš sagovornik.

Policija se dala u potragu i nedugo kasnije pronašli su uplašenog i unezvereno­g tinejdžera. Njemu je na licu mesta pružena lekarska pomoć, a zatim je odvezen na dalje lečenje.

Nezvanično, majka nije želela da se protiv sina pokrene postupak, već je rekla da i dalje želi da bude njegov staratelj.

U Dominikans­koj Republici, jednoj od država Centralne i Južne Amerike koje su skrovišta srpskih narko-bosova, uhapšen je Nikola Vušović, zvani Džoni, za kojeg se sumnja da je član ekipe Velje Nevolje, koji bi trebalo da bude deportovan u Srbiju.

Za Vušovićem, koji je pre nekoliko dana uhapšen u toj latinoamer­ičkoj državi, Viši sud u Beogradu raspisao je poternicu, a sumnja se da se radi o čoveku koji je, kao saradnik kavačkog klana, trebalo da preuzme poslove Veljka Belivuka. Takođe se sumnja se da je Vušović umešan i u ubistvo Igora Dedovića i Stevana Stamatović­a, dvojice

Telo neidentifi­kovane devojke pronađeno u četvrtak u šumi u ataru sela Družetić kod Koceljeve.

Oko njene glave je bio obmotan konopac, saznaje „Alo!“.

Telo u fazi raspadanja koje je bilo naslonjeno na drvo otkrili su lovački psi, a onda i lovci koji su krenuli u šumu da obiđu zgradu koja bi trebalo da bude lovački dom. Kada su ugledali prizor, lovci su ostali zaprepašće­ni, te su odmah pozvali policiju.

Kako otkriva naš izvor, pretpostav­lja se da je nesrećna žena bila stara između 20 i 30 godina, a njen identitet i drugi detalji vođa škaljarsko­g klana u Atini u januaru prošle godine.

Sumnja se da je Vušović tamo boravio kako bi za kavački klan organizova­o krijumčare­nje kokaina iz Južne Amerike za zapadnu Evropu.

Vušović važi i za jednog od najbrutaln­ijih članova Belivukove kriminalne grupe, kome biće poznati kada se obavi obdukcija i analiza DNK uzoraka. su čak i drugovi zbog surovosti dali nadimak Ludi Džoni.

Inače, interesant­no je da je Vušović samo jedan od srpskih državljana koji su pronašli utočište ili smrt u Dominikani.

Tako je 2018. u toj karipskoj zemlji pronađeno telo Marka Kahrimana (40), našoj policiji poznatog po pljačkama i posedovanj­u droge. Iako se u prvi mah verovalo da je ubijen, pretpostav­lja se da je ipak u pitanju bilo samoubistv­o.

Šest godina ranije u Dominikani je uhapšen Srbin Nebojša Gačanović, pripadnik kriminalne grupe državljani­na Hrvatske Zlatka Ugarkovića, zbog švercovanj­a 180 kilograma kokaina.

Ipak, kako saznajemo, postoje indicije o identitetu devojke.

- Sumnjamo da se radi o devojci koja je živela s majkom. Pošto je majka trenutno u inostranst­vu, čekamo da se vrati kako bismo uporedili DNK i utvrdili identitet. Inače, identifika­ciju otežava to što u okolini nije prijavljen nijedan nestanak ženske osobe. Iako se kao uzrok smrti ne isključuje samoubistv­o, dok se čeka identifika­cija i izveštaj patologa, radi se kao da je u pitanju zločin - rekao je naš izvor.

Nezvanično, pažnju istražitel­ja privukli su On je pobegao iz zatvora i od tada je za njim raspisana Interpolov­a poternica.

Pre šest godina tamo je uhapšen i Saša Kolić, koga su lokalni mediji nazvali „opasnim Srbinom“. On je bio osumnjičen da je učestvovao u prevarama u kazinu „Drim“, kao i zbog veza sa direktorim­a banke Peravija koji su optuženi da su u prvim mesecima 2015. godine oštetili građane Venecuele za skoro četiri milijarde dolara, a sumnja se i da je učestvovao u ubistvu tužioca Rafaela Kastra Mercedesa.

Osim njih, hapšeni su i drugi Srbi, ali mahom zbog kudikamo sitnijih krivičnih dela, poput prevara.

Vušović važi i za jednog od najbrutaln­ijih članova Belivukove kriminalne grupe, kome su čak i drugovi zbog surovosti dali nadimak Ludi Džoni

 ??  ??
 ??  ?? Psi nanjušili leš
Psi nanjušili leš

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia