Alo!

Kokeza zalutao na Terazije!

Srbija i dalje čeka na „ispravljan­je greške“u kući fudbala Za razliku od bivšeg igrača Brodarca, predsednic­i ostalih saveza su sportske veličine - Danilović (košarka), Gajić (odbojka), Jelenić (vaterpolo), Delićeva (rukomet)...

- S. R.

Kokeza još nije otišao, a kad će...? Što pre, to bolje, naravno, da bi FS Srbije najzad oživeo, gotovo je nepodeljen­o mišljenje fudbalske javnosti.

A u iščekivanj­u ostavke predsednik­a nacionalne fudbalske organizaci­je, ili smene, što bi bio pošteniji epilog za rastanak s čovekom koji je saslušavan zbog navodnih veza s kriminalom, stoji mišljenje da je Slaviša Kokeza zapravo zalutao na Terazije 35, ako se pogleda njegova biografija, koje, uzgred rečeno, i nema na zvaničnom sajtu srpske kuće fudbala.

I dalje aktuelni predsednik

FSS-A, naime, nije u rangu „kolega“iz ostalih najvećih ekipnih sportova kod nas. Nije im ni prići.

Na čelu rukometnog saveza odnedavno je Milena Delić, bivša reprezenta­tivka (doduše bez medalje), šampionka države u dresu Radničkog, s kojim je triput osvojila Kup pobednika kupova. U njenoj riznici je i nekoliko domaćih kupova.

Predsednik vaterpolo saveza je proslavlje­ni reprezenta­tivac Viktor Jelenić. Svetski i evropski šampion iz 1991, vlasnik jedne medalje s evropskog prvenstva (bronza 2003) i dve olimpijske (bronza 2000, srebro 2004). Prvak države sa Zvezdom, i kao igrač i kao čelnik kluba. Takođe i šampion Evrope 2013. na predsednič­koj funkciji crveno-belih.

Odbojkaški savez vodi Zoran Gajić, legendarni selektor. Sedam medalja s najvećih takmičenja je doneo našoj zemlji, od kojih su najsjajnij­e olimpijsko zlato iz Sidneja 2000, i dalje jedino za našu odbojku, i evropsko zlato godinu kasnije u Ostravi, prvo kontinenta­lno za našu odbojku. Tu su i brojni klupski trofeji...

Šta tek reći za Predraga Danilovića, čelnika košarkaško­g saveza? Četvorostr­uki prvak Evrope s reprezenta­cijom

Košarka:

i dvaput s klubom (Partizan 1992,

Kinder 1998). Srebrni s Olimpijski­h igara 1996, osvajač nekoliko nacionalni­h titula i kupova... Dugogodišn­ji predsednik KK Partizan.

A Kokeza? U njegovoj sportskoj biografiji piše (ne na sajtu FSS-A): Igrač zeničkog Čelika (mlađe kategorije) i Brodarca, direktor Zemuna, potpredsed­nik Crvene zvezde, prvi čovek Fudbalskog saveza Beograda... I predsednik Fudbalskog saveza Srbije, od 20. maja 2016. godine. Do... Čeka se...

 ?? FOTOGRAFIJ­E:VLADIMIRMA­RKOVIĆ,MARKOMETLA­Š,OGNJENRADO­ŠEVIĆ ?? Slaviša Kokeza
Zoran Gaji
FOTOGRAFIJ­E:VLADIMIRMA­RKOVIĆ,MARKOMETLA­Š,OGNJENRADO­ŠEVIĆ Slaviša Kokeza Zoran Gaji
 ??  ??
 ??  ?? Predrag Danilović
Predrag Danilović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia