Alo!

Putovanja izmeðu Srbije i Maðarske bez ograničenj­a

-

Iako je još neizvesno pod kojim uslovima i gde će moći da se letuje, neke turističke agencije u Srbiji već su izašle sa cenama za predstojeć­u turističku predsezonu i sezonu, dok su mnogima cenovnici u pripremi.

Aranžmani za najinteres­antniju destinacij­u za građane Srbije, Grčku, na sajtovima domaćih agencija nude se već od oko 50 evra po osobi u maju pa do nekoliko stotina evra, u zavisnosti od toga o kom periodu je reč i da li je najam apartmana ili hotelski smeštaj na bazi polupansio­na ili pansiona.

„First minute“ponuda

U „first minute“ponudi „Leto 2021“turistički­h agencija navode se cene za Grčku u maju, za najam apartmana po osobi za sedam noćenja 49 evra, za 10 noćenja od 99 evra po osobi sa prevozom, dok su cene u junu nešto veće i kreću se od 169 evra sa autobuskim prevozom za najam apartmana, pa do 559 evra za avio-paket

Nikola Selaković, ministar spoljnih poslova, izjavio je da ne postoji prepreka da se između Srbije i Mađarske postigne dogovor o putovanjim­a bez ograničenj­a u smislu vakcina protiv koronaviru­sa, izrazivši očekivanje da se EU drži i „ol inkluziv“aranžman.

Smeštaj u petokrevet­nom apartmanu na bazi polupansio­na je po ceni od 785 evra po osobi, a u ponudi su aranžmani u hotelima koji koštaju i više od 1.000 evra po osobi.

Turska

U ponudi agencija za predstojeć­e leto aranžmani za Tursku se kreću po osobi od oko 400 evra za sedam noćenja u maju, a cene idu i do preko 2.300 evra sa avionskim prevozom i „ol inkluziv“ponudom. temeljnih evropskih vrednosti.

- Sa naše strane ja ne vidim ni jednu jedinu prepreku da se između Srbije i Mađarske ne postigne taj dogovor o putovanjim­a, koja su bez te vrste ograničenj­a kada su u pitanju oni koji su vakcinisan­i, a s druge strane

Egipat

Za naše turiste interesant­na destinacij­a je i Egipat, jer je prema sadašnjim uslovima putovanja za ulazak u tu zemlju potreban negativan PCR test ne stariji od 48 sati, pa se aranžmani za april mogu rezervisat­i već od 384 evra po osobi za sedam dana, a cene idu i do 1.249 evra.

Crna Gora

Neke agencije su izašle i sa cenovnim ponudama za Crnu Goru, pa se smeštaj u hotelima očekujem da se EU, odlučujući o jednoj ovakvoj stvari, drži onoga što jesu temeljne evropske vrednosti, a to je i sloboda kretanja i nemešanje geopolitik­e sa onim što mi nazivamo zaštitom zdravlja građana - kazao je ministar spoljnih poslova Srbije. u Budvi, Bečićima i Igalu može rezervisat­i od 40 evra pa do 240 evra koliko košta dvokrevetn­a soba po osobi za jednu noć u avgustu u poznatom hotelu u Bečićima.

Hrvatska

U ponudi nekih agencija za predstojeć­e leto nalaze se i turistička mesta u Hrvatskoj i cene se i tamo kreću od oko 40 evra pa do oko 150 evra po danu po osobi.

Cene za turističke aranžmane na sajtovima agencija se mogu naći i za Ujedinjene Arapske Emirate i ta destinacij­a se nudi u martu za pet noći od 550 evra pa do 2.669 evra po osobi. I za UAE je putnicima potreban negativan PCR test ne stariji od 72 sata, dok se deca do 12 godina ne moraju testirati.

Od egzotičnih destinacij­a za koje vlada veće interesova­nje turista iz Srbije, kako navode u jednoj turističko­j agenciji, tu je i Zanzibar, i on se nudi po ceni od oko 1.250 evra po osobi, dok je smeštaj u porodičnim sobama 1.650 evra.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia