Alo!

MESEÈNO KRALI 12 MILIONA EVRA

- E. A.

Nakon saslušanja bivšeg direktora Carine Miloša Tomića i nekadašnje­g šefa odeljenja za suzbijanje krijumčare­nja u Carini Nemanje Manjka postaje jasno da se na čelu ove ekipe nalazio predsednik FSS-A Slaviša Kokeza, a spomenuti su još neki važni igrači

Isto mesto, isto vreme, samo drugi akter Kokezine carinske mafije! Nakon što je u utorak Miloš Tomić, doskorašnj­i direktor Uprave carine, pevao na saslušanju u SBPOK-U, na isto mesto juče je doveden i Nemanja Manjak, nekadašnji šef odeljenja za suzbijanje krijumčare­nja.

Kako „Alo!“ekskluzivn­o saznaje, nakon ova dva saslušanja sve je jasnije da je šef ekipe bio Slaviša Kokeza, predsednik FSS-A.

- Manjak je najsitniji igrač u ovoj carinskoj mafiji, mada se u svakom od ovih slučajeva radi o neverovatn­im ciframa za koje je država oštećena. Prema svemu sudeći, glava ove hobotnice bio je niko drugi do Slaviša Kokeza. Da skandal bude još veći, Kokeza je ovu carinsku mafiju organizova­o i vodio iz službenih prostorija Fudbalskog saveza

Srbije, gde je redovno držao sastanke i organizova­o poslove - objašnjava­ju naši izvori i dodaju da je pitanje dana kada će Kokeza ponovo biti priveden na saslušanje.

Na saslušanju je u utorak propevao Miloš Tomić, bivši direktor Uprave carina, koji je, prema saznanjima „Alo!“, izneo ozbiljne optužbe na račun predsednik­a FSS-A Slaviše Kokeze.

- U vrhu ove grupe bio je i Aleksandar Nešović Baja iz Novog Beograda, koji je u medijima označen kao blizak saradnik Dejana Stojanović­a Keke. Suočen sa dokazima, Tomić je kukao i pravdao se da on ni sa čim nije bio upoznat, da se sve radilo na nivou na kom on nije ni mogao da bude upoznat - ističu izvori.

„Alo!“je objavio da se šverc sa dozvolom rukovodstv­a Carine odvijao u proteklih nekoliko godina, a pošto se radilo o akciznoj robi, država je zakinuta za basnoslova­n novac.

U Srbiju su kamionima i baržama bez carinjenja ulazile cigarete, nafta, automobili, nargile, kao i tekstil.

Istraga je došla do saznanja da iza ovih pronevera stoji upravo rukovodstv­o Carine u sprezi s pojedinim državnim funkcioner­ima. Mimo papira granicu je nelegalno prelazilo na milione litara nafte, za šta je takođe bio zadužen jedan visoki funkcioner Carine koji je od tog posla mesečno sakupljao od 95.000 do 120.000 evra koje je nosio državnim funkcioner­ima koji su se nalazili na vrhu ovog lanca.

Kako „Alo!“saznaje, i narednih dana se očekuju hapšenja, a pred lice pravde bi mogli biti izvedeni Željko Popović, upravnik Carinarnic­e Beograd, i biznismen

Vladimir Vrbaški. Popović je milione stečene malverzaci­jama na carini trošio u Crnoj Gori.

- Kupovao je apartmane u Herceg Novom, a njegova supruga se svima hvali kako ima garderober od 70 kvadrata prepun skupocene i markirane obuće i odeće - naši sagovornic­i.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia