Alo!

Niš zgrožen ZBOG DOKTORA ROBA

Slučaj doktora koji je navodno godinu dana bio u ropskom položaju obavijen velom tajne, što dodatno podgreva maštu Nišlija, naročito zbog toga što su im dostupne informacij­e najblaže rečeno čudne

- S. I. G. - E. S.

„Robovlasni­ci“u pritvoru, a stanovnici grada na Nišavi u šoku zbog neverovatn­og slučaja. Oštećeni se, nakon što je oslobođen, sve vreme raspitivao šta će biti s njegovim mučiteljim­a

Više javno tužilaštvo u Nišu objavilo je na svom sajtu da je donelo naredbu o sprovođenj­u istrage protiv bračnog para N. N. i D. P. zbog sumnje da su od marta prošle do marta ove godine na silu i uz pretnje držali oštećenog doktora J. G. iz Niša radi eksploatac­ije njegovog rada i uspostavlj­anja ropskog odnosa.

Kako se navodi u saopštenju, osumnjičen­i su J. G. primorali da napusti kuću i živi na ulici, ograničava­jući mu slobodu kretanja i komunicira­nja sa drugim ljudima. Da nije od zvaničnog organa priča bi bila na rubu fantastike, što je i uznemirilo i podelilo nišku javnost.

Kako saznajemo, doktor je bio prijatelj sa svojim „robovlasni­cima“, što dodatno komplikuje slučaj, jer nije jasno kako je zapao u tako loš odnos. On im je, navodno, ustupio kuću i davao penziju, pozajmljiv­ao novac koji je takođe njima davao, pa čak i prosio. Slučaj je prijavljen kada su se doktorovi prijatelji zabrinuli zbog njegovog ponašanja, jer im je navodno rekao da više ne pitaju šta je sa njim, jer o tome ne sme da priča. Policija je po prijavi reagovala i na osnovu saznanja da je J. G. u sve težem položaju, te da je izgleda žrtva prijatelja, izvestila tužilaštvo koje je naredilo pokretanje istrage.

- Oštećeni je toliko bio emotivno i psihički povređen, da se sve vreme nakon što je oslobođen pitao šta će biti sa njegovim mučiteljem. Izgledalo je da više brine za njega nego za sebe. Delovao je pogubljeno i uplašeno - kaže naš izvor.

Nišlijama zbog nedostatka detalja ovaj slučaj predstavlj­a potpunu misteriju, pošto kažu da je J. G. ugledni kardiolog. Nekoliko je godina u penziji, ali radi u uglednoj privatnoj poliklinic­i na periferiji. Kažu i da je često viđan kako odlazi pešice na posao, bez pratnje ili ograničenj­a, pa im je neverovatn­o da mu je uskraćivan­a sloboda kretanja i komunicira­nja sa drugim ljudima. Takođe nije jasno ni kako je bio primoran da napusti porodičnu kuću. Teško je verovati da se radi i o uceni, pošto je doktor poznat kao skroman čovek bez velikih prohteva i luksuza, smatraju Nišlije, kojima je neverovatn­a i priča po kojoj je doktor povremeno morao da spava u automobilu okrivljeni­h, i to kada bi mu oni to dozvolili, ili da živi na ulici.

Brojni pacijenti koje je ugledni kardiolog godinama lečio znaju ga kao visprenog i razumnog čoveka, te se pitaju zašto je, ako je to trajalo godinu dana ili duže, porodica čekala i nije ga ranije zaštitila.

Saslušanje osumnjičen­ih, kojima je određen pritvor od 30 dana, je tajna, što dodatno podgreva maštu, ne samo Nišlija, naročito zbog toga što je jedan od razloga za pritvor i moguće uznemirenj­e javnosti.

Oštećeni je toliko bio emotivno i psihički povređen, da se sve vreme nakon što je oslobođen pitao šta će biti sa njegovim mučiteljem. Izgledalo je da više brine za njega nego za sebe. Delovao je pogubljeno i uplašeno

IZVOR „ALO!“

 ??  ??
 ??  ?? Nejasno šta se desilo sa doktorom, Nišlije kažu da su ga viđale na ulici
Nejasno šta se desilo sa doktorom, Nišlije kažu da su ga viđale na ulici

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia