Alo!

Grizli umesto penzije

„Već sam bio odlučio da završim karijeru, kad je stigao poziv iz Saranova. Klub ima karakteris­tike profesiona­lnog“

- P. PAREZANOVI­Ć

Jesenji prvak Šumadijske okružne lige, Grizli ML iz Saranova, u opštini Rača, po svemu je neobičan. To govori i dolazak Ljube Baranina (34), bivšeg superligaš­kog fudbalera i internacio­nalca, u srce Šumadije.

Srpski Rori Delap (bivši irski reprezenta­tivac poznat po dalekometn­om izvođenju auta, posle kojeg saigrači često postižu golove) angažovan je zaslugom kanadskog biznismena poreklom iz Saranova Miljana Gavrilović­a, finansijer­a kluba, kome mnogo pomaže Radenko Kamberović, nekadašnji bek OFK Beograd, Partizana, Borca...

- Iskreno, i ja sam iznenađen dolaskom u Saranovo. Već sam bio odlučio da završim karijeru. Kako sam se zasitio fudbala, sve je govorilo da ću u igračku penziju. Iznenada sam se čuo sa Kamberović­em, koji mi je ponudio da dođem i pomognem. Kada mi je predočio zanimljiv projekat, odlučio sam da pristanem - priča Baranin u razgovoru za „Alo!“.

U Saranovu veruju da će im Baranin, uz još nekoliko pojačanja iz okolnih klubova, omogućiti plasman u Zonu. To i ne bi trebalo da bude mnogo teško jer sa 49 bodova osvojenih jesenas drže prvo mesto u Šumadijsko­j okružnoj ligi, 11 više od drugoplasi­rane Lokomotive iz Lapova.

- Ekipa je dobra, ima više igrača sa zanimljivi­m kvalitetom. Klub ima i karakteris­tike profesiona­lnog, počev od opreme, organizaci­je, izgradnje stadiona, novog autobusa... - dodaje naš sagovornik.

Iskusni defanzivac se slaže da se među više fudbalskih kvaliteta koje poseduje izdvaja njegov aut opasan po gol, skoro više nego korner nekog saigrača.

- To bacanje je, sigurno, pečat moje karijere, etiketa koju ću nositi ceo život. Taj aut mi je doneo mnogo, kao i klubovima u kojima sam igrao. Snagu da mogu loptu da bacim daleko otkrio sam još u kadetskom uzrastu. To nisam trenirao, to je urođeno. Tokom utakmice bacim bar 10 auta, što je veliki napor. Radio sam dodatno vežbe za oporavak, da bi mi ruke i ramena bili zdravi.

Nastupi za tim iz Saranova, svakako, traže manje obaveza, pa mu daju više vremena za ostale aktivnosti.

- Bavim se privatnim biznisom, a imam u planu da položim za B i A licencu, pa da se oprobam u trenerskom poslu - poručuje Ljuba Baranin.

Možda baš u Grizliju...

 ??  ?? Aut pečat karijere: Ljuba Baranin
Aut pečat karijere: Ljuba Baranin

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia