Alo!

Hrvatska vojska nemoaena PRED SRPSKOM!

Komšije teška srca priznale istinu koja im se ne dopada:

- J. Đ.

Vojska

Srbije pretekla je po snazi Hrvatsku vojsku, navodi se u tekstu hrvatskog lista „7Dnevno“, jednim od mnogobrojn­ih medija u toj zemlji koji se ovih dana detaljno bavi srpskim naoružanje­m za koje teška srca priznaju i da je najjače u regionu.

- Hrvatska vojska je nemoćna pred srpskim naoružanje­m. Godine neulaganja uništile su naše snage, mora se doneti strategija za sigurnost - pišu štampani hrvatski mediji.

Oni dodatno napominju kako je „predsednik Vučić najavio dalja i dodatna ulaganja u Vojsku“i posebno ističu kupovinu novih „migova 29“. (Početkom juna u Srbiju stižu još četiri „miga 29“iz Belorusije! Sa tim avionima, kao i šest onih koje smo ranije nabavili iz Rusije, naša zemlja će imati ukupno 14 „migova 29“).

Vojno-politički analitičar Vlado Radulović za „Alo!“naglašava da se stiče utisak da Hrvatska pomno prati svaki, čak i minimalni napor koji Srbija ulože u nabavljanj­e tehnike i modernizac­iju naših oružanih snaga.

- Mi smo zemlja koja sprovodi politiku vojne neutralnos­ti, Hrvatska je članica NATO i kao takva ima daleko više resursa i mogućnosti na koje može da računa. Međutim, u praksi stvari stoje znatno drugačije. Proces modernizac­ije i jačanja Vojske Srbije koji traje nekoliko godina unazad daje dobre rezultate, a lično očekujem da će oni biti još vidljiviji u narednom periodu. Što nabavkom dodatnih sredstava ratne tehnike iz inostranst­va, što kupovinom sistema i proizvoda domaće odbrambene industrije. Možda Hrvatskoj situaciju otežava činjenica da nijedan proces nisu mogli da okončaju bez afere i skandala. Od afere sa finskom „patrijom“, preko remonta MIG-21, do nabavke F-16 iz Izraela. No, to je problem Zagreba, a mi ćemo nastaviti dalje, skladno našim planovima i odlukama - zaključuje Radulović.

 ??  ?? Za Hrvate je noćna mora što je Vučić najavio i dodatna ulaganja u Vojsku i kupovinu novih „migova 29“
Bolna istina: Tekst u hrvatskim novinama „7Dnevno“
Za Hrvate je noćna mora što je Vučić najavio i dodatna ulaganja u Vojsku i kupovinu novih „migova 29“ Bolna istina: Tekst u hrvatskim novinama „7Dnevno“
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia