Alo!

Okrenuo leða našem novinaru, a koleginicu iz „Novosti“vreðao!

-

Dragan Đilas, lider SSP-A, odbio je juče da odgovori na pitanja redakcije „Alo!“. On je našem novinaru okrenuo leđa samo zato što mu se nisu svidela pitanja koja smo mu postavili, a razlikuju se od onih koja mu serviraju mediji pod njegovom kontrolom.

Mi smo ga pitali koliku podršku ima u narodu i da li Marinika Tepić planira, ako dođe na vlast, da iseljava novinare jer znamo da je po Pančevu tražila od svojih prijatelja kriminalac­a da isele novinara koji je pisao o njenim aferama? Takođe, da li je kada je bio gradonačel­nik naručivao tekstove, u kojim redakcijam­a, i u kojim redakcijam­a naručuje sada? Pitali smo ga i da li može da objasni ko je Šmit Paskal.

- Ako nema više pitanja, osim ovih na koja ne želim da odgovaram - rekao je Đilas i završio konferenci­ju za novinare, nekulturno okrenuvši leđa našem novinaru.

Na ovaj način samo je pokazao da sebe smatra sudijom koji ima pravo da po Srbiji određuje ko je podoban novinar, a ko nije, a pritom je omalovažio naše čitaoce, ali i sve stanovnike Srbije kojima duguje odgovor na pitanje kako je stekao svoje enormno bogatstvo dok je bio na vlasti.

Bolji tretman nisu imale ni kolege iz „Večernjih novosti“. Đilas je odbio da odgovori na pitanja Andrijane Nešić, pomoćnika glavnog i odgovornog urednika za digitalna izdanja „Večernjih novosti“, o plaćanju poreza i istraživan­ju KRIK-A. Umesto odgovora, uputio joj je prostačke uvrede.

- Izgledate sada mnogo bolje nego ono veče na „Pinku“kada ste bili malo uzbuđeni. Sada radite posao za koji ste plaćeni. Ja vama i onima koji se predstavlj­aju kao novinari, a u svojim pitanjima, kao što ste vi upravo izneli, iznose laž da sam bio ovlašćen na bilo koje račune na Mauricijus­u i gde ste već naveli... dok mi se ne izvinite, neću odgovarati - rekao je Đilas.

On je odbio da odgovori na pitanje redakcije „Novosti“da li je uplatio porez državi Srbiji na milione koje poseduje.

- Da li ste platili sve poreze za račune čiji ste potpisnik na Mauricijus­u, u Švajcarsko­j i Hongkongu? 2018. KRIK je objavio da ste bili suvlasnik 26 firmi dok ste bili gradonačel­nik Beograda. Da li je to istina ili nije? - glasilo je pitanje redakcije „Novosti“.

- Ne razgovaram više sa vama. Ima li neko drugi pitanje koje ispunjava uslove? - pitao je Đilas.

- Umesto da Srbiji objašnjava odakle mu računi po celom svetu, kako je došao do para koje se na tim računima nalaze i da li je platio porez Srbiji, Dragan Đilas građanima Srbije nudi šarene laže, sve u želji nekoga da prevari i da se bilo kako ponovo dočepa vlasti - rekao je Milenko Jovanov, potpredsed­nik Glavnog odbora SNS-A, komentariš­ući skandalozn­o ponašanje Đilasa na konferenci­ji.

Đilasu se nisu svidela naša pitanja pa je pribegao nekulturno­m ponašanju

 ??  ?? Čemu konferenci­je za štampu kad ne dozvoljava da mu se postave pitanja
Čemu konferenci­je za štampu kad ne dozvoljava da mu se postave pitanja

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia