Alo!

Vesiae: Bavimo se imunizacij­om, a ne zabranama!

-

Goran Vesić, zamenik gradonačel­nika Beograda, ocenio je da antiepidem­iološke mere, koje su na snazi od srede, nanose veliku štetu ekonomiji Beograda, kao i da bi trebalo striktno poštovati ranije donete mere i sprovoditi vakcinacij­u, a ne uvoditi zabrane.

Vesić je rekao da premijerka Ana Brnabić ulaže ogromne napore da pronađe kompromis između medicinsko­g dela Kriznog štaba i onih koji se zalažu za ekonomiju, ističući da je siguran da lekari žele najbolje i da oni nose najveći teret borbe za živote ljudi.

- Ove mere nanose veliku štetu ekonomiji Beograda. Hiljade ljudi iz ugostitelj­stva otišlo je na neplaćeno odsustvo, uz neizvesnos­t da li će izgubiti posao - rekao je Vesić .

Naglasio je da je intervenci­ja predsednik­a Aleksandra Vučića da se ugostitelj­ima isplati još jedan minimalac mnogima spasla posao i dodao da će biti manje prihoda u gradskom budžetu koji je, kako kaže, počeo da se oporavlja i koji je nedavno uvećan za 68 miliona evra.

- Ja smatram da mere, koje smo imali do srede, treba da se striktno poštuju i da se bavimo vakcinacij­om umesto što pričamo o zabranama - navodi Vesić.

On je istakao da se Srbija, zahvaljuju­ći predsednik­u Vučiću i njegovoj nabavci vakcina, nalazi u veoma dobroj poziciji i da u Evropi može da se meri samo sa Velikom Britanijom, ali i sa Izraelom, kao i da je Srbija prvi put u istoriji u prilici da kreira politike i nameće trendove i standarde u svetu.

- Zato Krizni štab treba da razmišlja hrabro i da predlaže mere koje su u skladu sa našom situacijom, a ne da se prepisuju neuspešne mere od onih koji su od nas manje uspešni - rekao je Vesić.

 ??  ?? Pavle Zelić
Pavle Zelić
 ??  ?? Goran Vesić
Goran Vesić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia