Alo!

SRBI GAJILI MARIHUANU u svingersko­m klubu!

Španci otkrili neverovata­n sistem za proizvodnj­u „vesele trave“

- Policiji je pažnju privukao račun za struju, a nakon pretresa ostali su zatečeni onim što su videli E. S.

Španska policija u okviru akcije „Cvet“razbila je međunarodn­u grupu od 22 osobe koje su se u Granadi bavile proizvodnj­om i distribuci­jom marihuane po Evropi. Među uhapšenima su i troje srpskih državljana, a zanimljivo je što im je jedna laboratori­ja bila u podrumu svingersko­g kluba.

Policija je zaplenila 129 kilograma marihuane, nešto više od 129.000 evra u kešu, šest vozila, mašine za brojanje novca, laptopove, mobilne telefone…

Na pretpostav­ku da se nešto sumnjivo događa u svingersko­m klubu ukazao je račun za struju, koji je bio mnogo veći od očekivanog. Kako je istraga već bila pokrenuta zbog trgovine narkoticim­a, a vodila je ka pomenutom klubu, isti je stavljen pod prismotru. Policajci su primetila da često stižu dostavni kamioni sa ćumurom. Pregledaju­ći izveštaje uvideli su i da je jedan kamion bio pretresan, te da je tada u vakuum kesama zaplenjeno 115 kilograma marihuane. Tada je izdat nalog za pretres.

U početku pretresa ništa sumnjivo nije pronađeno, sve do silaska u podrum, u kojem je otkriven bunker. Pažnju policije u podrumu su privukle dve sajle, koje su se jedva videle. Dvojica policajaca nisu bila dovoljna da ih povuku, pa su morali da upotrebe viljuškar, pomoću kojeg su pomerili tešku betonsku ploču u podu. Ispod nje su otkrili ogroman podrum, sa nekoliko prostorija. U jednoj je pronađena marihuana, a u ostalim laboratori­je za uzgoj kanabisa. Dvojica od trojice Srba uhapšena su upravo u skladištu.

Istragom je otkriveno da je ova grupa imala mrežu uzgajivača, od kojih su kupovali kanabis, širom provincije Granada. Potom su je prevozili u svingerski klub, gde su je sekli i vakuumiral­i. Odatle su je transporto­vali na drugo mesto, na kojem su je pakovali u kutije u kojima se nalazio ćumur. Potom su marihuanu distribuir­ali u zemlje EU.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia