Alo!

Maradona naruèio Džimijevu likvidacij­u zbog Velje?

MMA borac Vladimir Jovanović u pritvoru zbog sumnje da je naručio likvidacij­u Timotija Stojanović­a kako bi poslao poruku Veljku Belivuku da mu se ne meša u posao

- EKIPA ALO!

Dok se MMA borac Vladimir Jovanović (32), zvani Maradona, nalazi u pritvoru zbog sumnje da je naručio ubistvo člana navijačke grupe „Principi“Timotija Stojanović­a Džimija (24) u Starčevu, kao i I. S. (36) koji mu je u tome pomogao, istragom se utvrđuje motiv. Kako saznajemo, sumnja se da je Maradona naručio Džimijevu likvidacij­u kao odgovor Veljku Belivuku, poznatijem kao Velja Nevolja, zbog mešanja u njegove poslove.

Iako se isprva mislilo da Maradona nema nikakve veze s ubistvom Stojanović­a, on je početkom marta zadržan u pritvoru zbog sumnje da je naručio likvidacij­u ovog mladića. Njegovi ljudi, D. K. (44) i A. P. (43), pušteni su tada da se brane sa slobode, dok je I. S. (36) zadržan u pritvoru zbog podstrekiv­anja na ubistvo. Svima im je pritvor do 30 dana istekao krajem februara, ali je produžen Maradoni i I. S. zbog opasnosti da bi izlaskom na slobodu uticali na svedoke, kao i D. P. zbog opasnosti od bekstva iz zemlje.

- Istragom koja je u toku utvrđuje se tačan motiv. Sumnjalo se da je Stojanović ubijen u obračunu navijača zbog novčanog duga. Tokom te navodne naplate duga, došlo je do pucnjave i Stojanović je pogođen u stomak. Priča se da je reč o zelenaškom dugu ili o dugu za drogu, ali se proverava da li je to bila samo navlakuša, kako bi neko iz ekipe Velje Ne

Sumnjalo se da je Stojanović ubijen u obračunu navijača zbog novčanog duga. Utvrđuje se da li je to bila samo navlakuša, kako bi neko iz ekipe Velje Nevolje bio na meti

volje bio na meti. Ne isključuje se mogućnost da je tim činom poslata poruka Belivukovo­m klanu da je dosta i da nema više odstupanja. Takođe se istražuje i da li je taj sukob samo lokalnog tipa - otkriva izvor „Alo!“.

Stojanović je, kako saznajemo, bio pripadnik „Principa“, grupe koja se velikom brzinom širila po Pančevu i okolini, a što je drugima počelo da smeta.

- Počeli su svuda da preuzimaju primat. Smatrali su se jakim i sigurnim pod Veljinom zaštitom, pa su i staroj gardi upadali na teritoriju i otimali posao. Ne isključuje se da su takvu šemu pokušali da odrade i sa Jovanoviće­m, koji je odmah odreagovao - objašnjava naš izvor.

Osumnjičen­ima se na teret

stavlja da su se 26. i 27. januara u Starčevu dogovorili da ubiju Timotija Stojanović­a (24). Sumnja se da je Jovanović podstrekao drugog, čiji identitet još uvek nije objavljen, da ubije Stojanović­a, što je i učinjeno 27. januara uveče. Pretpostav­lja se da je jedan od osumnjičen­ih pucao u Stojanović­a

i pogodio ga u stomak.

Nakon pucnjave, Stojanović je i dalje bio živ. Ranjenog mladića je Marko M. odmah stavio u automobil i odvezao do pančevačko­g Doma zdravlja, te ga ostavio ispred zgrade. Nakon pucnjave, mladić koji je ranio Stojanović­a udaren je automobilo­m.

 ??  ?? Timotije Stojanović Džimi
Timotije Stojanović Džimi
 ??  ?? Vladimir Jovanović Maradona
Andrej Prekljušaj
Vladimir Jovanović Maradona Andrej Prekljušaj
 ??  ?? Zasmetao suprotnoj ekipi: Veljko Belivuk
Zasmetao suprotnoj ekipi: Veljko Belivuk

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia