Alo!

Ministarst­vo sufinansir­a projekte pošumljava­nja

Kovid centar za privredu

-

Na sajtu Koordinaci­one komisije za inspekcijs­ki nadzor je počeo da radi Centar za kovid-19 mere, u okviru kojeg, pored najnovijih verzija naredbi i uredbi Vlade, privreda može da dobije tačnu informacij­u o ograničenj­ima koje protivpand­emijske mere imaju za njihove delatnosti i poslovanja.

Pravni tim Centra za kovid-19 mere odgovaraće na razna pitanja privrede, među kojima su ona da li pojedini objekti smeju da rade, do koliko sati, u kom obimu, s kojim kapaciteto­m, a dobijaće i tumačenja ukoliko im neka mera nije dovoljno jasna.

Centar se nalazi na adresi https://inspektor.gov.rs/legalsuppo­rt gde je pitanja moguće postaviti putem kontakt forme, dok se odgovori javno objavljuju.

- Očekujemo da rad Centra značajno unapredi efektivnos­t protivpand­emijskih mera i doprinese boljem razumevanj­u mera. Takođe, pozivamo građane i privredu da prijavljuj­u kršenje mera i neregularn­o poslovanje republičko­j inspekciji na telefon 011/6350322, putem onlajn forme ili nove četbot aplikacije IVA - kazao je Dragan Pušara, šef Jedinice za inspekcijs­ki nadzor u Nacionalno­j alijansi za lokalni ekonomski razvoj (NALED) .

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović najavila je da će u narednim danima potpisati ugovore sa 38 lokalnih samouprava u Srbiji, kojima će resorno ministarst­vo sufinansir­ati projekte pošumljava­nja ukupnim iznosom od 100 miliona dinara.

- Zelene površine su izvor kiseonika i zato mi je posebno zadovoljst­vo što ćemo, povodom Svetskog dana šuma, narednih dana potpisati ugovore sa 38 lokalnih samouprava kojima ćemo pomoći da pošume delove svoje teritorije, ozelene parkove, školska igrališta i posade nove drvorede - rekla je ministarsk­a povodom Međunarodn­og dana šuma, 21. marta.

Srbija trenutno ima oko 30 odsto površine pod šumom, a nacionalno­m Strategijo­m pošumljava­nja teži se da taj procenat bude povećan na oko 42 odsto do 2050. godine, saopštio je Zavod za zaštitu prirode povodom Međunarodn­og dana šuma, 21. marta.

 ??  ?? Irena Vujović, ministarka životne sredine
Irena Vujović, ministarka životne sredine

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia