Alo!

Vranjanci osuðeni za šverc kokaina iz Brazila u Evropu!

- M. S. EKIPA ALO!

Apelacioni sud u Rumuniji potvrdio je zatvorske kazne od devet godina i četiri meseca Todetu Krstiću i Nenadu Cvetkoviću iz Vranja, koji su, kao deo kriminalne grupe, u martu 2019. učestvoval­i u švercu kokaina iz Brazila u Evropu, kroz Rumuniju.

Kao organizato­ri navode se Davor T. i Igor Dedović, jedan od vođa škaljarsko­g klana, koji je ubijen prošle godine u Atini.

Prvostepen­a presuda za optužene doneta je u novembru prošle godine, a sud je odbio priložene žalbe odbrane.

Prema optužnici, Krstić i Cvetković su bili deo kriminalne grupe koju su činili državljani Srbije, Španije i Rumunije, a koja je imala cilj da transportu­je kokain iz zemalja Južne Amerike, preko Rumunije, i prodaje ga u državama zapadne Evrope.

Droga je, kako se navodi, brodom transporto­vana iz Brazila do turske luke, a potom bačena u Crno more, odakle su je ronioci izvlačili. Kako je objavljeno, 30 vreća s kokainom je premešteno iz čamca u kombi koji su sačekali Srbi, a njihov zadatak je bio da drogu kamionom transportu­ju u željene zemlje.

Krstić je uhapšen u okrugu Prahova u Rumuniji, a Cvetković na graničnom prelazu sa Srbijom u martu 2019. U akciji je nađeno skoro 1,8 tona kokaina, čija je procenjena vrednost od 200 do 600 miliona evra.

Policija u Bosni i Hercegovin­i i dalje radi na identifika­ciji napadača koji su u petak uveče u naselju Alipašino polje u Sarajevu hicima iz pištolja ranili Renata Mikca, brata repera Bube Korelija, kao i na otkrivanju motiva pokušaja ubistva.

Međutim, kako pišu lokalni mediji, motiv pokušaja likvidacij­e Mikca mogao bi da bude obračun klanova, ali i narušeni odnosi koje njegov brat Buba Koreli ima s poznatim pevačicama Senidom i Majom Berović.

- Istraga će pokazati koliko u ovim napadima na osobe bliske reperu ima povezanost­i s navodnim reketiranj­em proslavlje­ne pevačice Senide, koja je Bubu optužila da je reketira, naglasivši da je zbog njega otišla iz Sarajeva. U vezu s napadima dovodi se i Maja Berović, kojoj je Buba, navodno, papreno naplaćivao aranžiranj­e pesama, za koje se kasnije ispostavil­o da su plagijati - navode bosanski mediji.

Renato Mikac je ranjen u petak oko 19.30 časova u Ulici Ive Andrića u Sarajevu. On je odmah prevezen u Kliniku urgentne medicine, gde mu je ukazana pomoć, nakon čega je insistirao da izađe iz bolnice. Kako pišu mediji, on je odranije poznat policiji zbog upotrebe oružja i pljački. Njegov brat Buba Koreli je takođe više puta dolazio u sukob sa zakonom. Pre mesec dana navodno je učestvovao u tuči u Sarajevu,

„Motiv pokušaja likvidacij­e Mikca mogao bi da bude obračun klanova, ali i narušeni odnosi koje njegov brat Buba Koreli ima s pevačicama Senidom i Majom Berović“IZVOR MEDIJA U BIH

u kojoj su povređene dve osobe. Uhapšen je kada je policija zaustavila njegov automobil, u kojem je pronađeno oružje. Zbog dilovanje droge od juna 2014. do juna 2015, Koreli je uhapšen i bio je u pritvoru do februara 2016. Proglašen je krivim 2019, nakon čega je osuđen na godinu dana robije.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia