Alo!

Blento - talija i najverniji navijaè Sloge

„Otkako se pas pojavio, ekipa nema poraz. Odigrali smo 44 utakmice na domaćem terenu u prvenstven­im utakmicama Srpske lige Zapad i ostvarili 39 pobeda uz pet remija“, poručuju iz kluba

-

Ko je fudbalerov najbolji prijatelj i najverniji navijač? Ako pitate Požežane, sigurno će vam reći Blento. Ali to nije saigrač koji je postigao tri gola na jednoj utakmici, ili golman koji je odbranio dva penala i tako doneo trijumf svom timu. Ne, to je pas Blento, koji je prisutan na svim mečevima Sloge.

Za razliku od mnogih klubova, trećeligaš iz Požege ima „najvernije­g fana“pored terena i u doba koronaviru­sa, kada su stadioni prazni. Jer Blenti to niko ne može da zabrani.

- Pojavio se na stadionu nekoliko dana posle poraza u prvenstven­om meču u Požegi 11. novembra 2017. od ekipe Smedereva. Pas je izgledao preplašeno, bio je izgubljen, jer ga je njegov vlasnik ostavio na ulici da se sam bori da preživi, pa smo mu dali ime Blento - ispričao je za „Alo“predstavni­k kluba Borko Boća Matijević.

- Nekoliko puta je spasavan iz azila za pse lutalice jer ga je prethodno šinterska služba uhvatila. Od trenutka kada je ostavljen Blento je stalno prisutan na stadionu i oko njega. Svima je prirastao za srce, i igračima i trenerima, upravi, navijačima... - dodao je o psu, koji kao najverniji navijač nosi i šal kluba.

Bletno je pored titule maskote Sloge postao i prava talija. Otkako se pojavio i ušao u srca svih u klubu, tim nema nijedan jedini poraz na svom terenu. Takav trend nastavljen je i proteklog vikenda kada je sa 2:0 savladana ekipa Mačve 1929.

- Otkako se Blento pojavio, ekipa nema poraz. Odigrali smo 44 utakmice na domaćem terenu u prvenstven­im utakmicama Srpske lige Zapad i

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia