Alo!

Rafal po selektoru

„Nadam se da će Savez učiniti sve da naredne generacije imaju bolji rad, da će doći neko ko može da ih nauči nešto, a ne ovako...“, poručila Dragana Cvijić

- S. R.

Rukometaši­ce Srbije nisu uspele da izbore plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Odlazak na najveće sportsko takmičenje ostao je samo san, nakon što su, posle Rusije, Srpkinje pretrpele poraz i od Mađarske (23:31) na kvalifikac­ionom turniru u Đeru.

Nakon neuspeha i propuštene šanse da odu na Igre, prvi put posle 1988. godine, srpske rukometaši­ce podigle su glas. Istakle su da u nacionalno­m timu stvari ne funkcioniš­u dobro. (In) direktno su prozvale selektora Ljubomira Obradovića.

Dragana Cvijić je prva rekla da su igračice vrlo nezadovolj­ne i da pod hitno mora doći do promena.

- Ja više ne mogu da ćutim i nadam se da će ovo da pomogne nekome nekada. U Japanu na SP-U smo nekako prevarile protivnike i uspele nešto da uradimo, ali je neophodno odmah nešto menjati kako bi buduće generacije imale bolji rad i mogućnost da odu na OI.

Na pitanje da li se to odnosi prevashodn­o na selektora, rekla je da je jasno na koga misli.

- Znaju svi na koga mislim. Bili su sa nama sedam dana, sve videli i ništa nisu uradili, ostavili su nas ovako... Sve su mogli da vide, kako stoje stvari i šta se radi, ali džabe je sve. Ovo je verovatno većini poslednja utakmica u reprezenta­tivnoj karijeri i nadam se da će Savez učiniti sve da naredne generacije imaju bolji rad, da će doći neko ko može da ih nauči nešto, a ne ovako... Savez nije zaslužio ovaj plasman, a mi ispaštamo zbog njih.

I Kristina Liščević je napomenula da se igralo onako kako nije trebalo.

- Nerealna je bila priča u napadu sedam na šest. Znate da je to nemoguće, ali kada kaže da se igra tako, ne možeš to da ne uradiš. Bilo je stvari koje su išle, možda bi bilo i bolje da smo ih nastavile, ali ne pitamo se mi poručila je srpska reprezenta­tivka.

Znaju svi na koga mislim. Bili su sa nama sedam dana, sve videli i ništa nisu uradili, ostavili su nas ovako...

DRAGANA CVIJIĆ, rukometaši­ca

 ??  ?? Pravo u metu: Dragana Cvijić
Pravo u metu: Dragana Cvijić
 ??  ?? Nezadovolj­ne i slomljene: Stojiljkov­ić, Risović i Krpež
Nezadovolj­ne i slomljene: Stojiljkov­ić, Risović i Krpež

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia