Alo!

Ubio bolesnog sina da bi mu skratio muke

„Vladan je odlučio da prekine agoniju jer je lečenje Dragana predugo trajalo i nije bilo nikakve pomoći. Pokušao sam da ga odvratim kad mi je rekao da će presuditi sebi i sinu, ali je uradio ono što je naumio“, kaže Vladanov otac Dragoljub

- MARIJANA SAVIĆ

U porodičnoj tragediji koja se dogodila u selu Beljina kod Barajeva, Vladan Đ. (61) ubio je svog sina Dragana Đ. (24), a potom sebe.

Nesreća se dogodila juče oko šest ujutru, u porodičnoj kući. Vladan je pucao iz puške, za koju nema dozvolu, prvo u svog sina dok je spavao, a onda je i sebi ispalio hitac u glavu. Policiji je slučaj prijavio Vladanov rođeni brat Miodrag, koji živi u susednoj kući, kada je čuo pucanj. On je bio tu za vreme uviđaja i potvrdio da su Vladan i njegov sin teško živeli. Kada je Hitna pomoć stigla na mesto nesreće, otac i sin su već bili mrtvi. Dragan je bio invalid i mentalno zaostao, dok je njegov otac u poslednje vreme imao ozbiljnih zdravstven­ih problema.

U porodičnoj kući živi i Vladanov otac Dragoljub Đ. On je u trenutku nesreće, koja se desila u spavaćoj sobi na spratu, bio u prizemlju porodične kuće i ložio šporet. Kada je čuo pucanj, otišao je u sobu i zatekao stravičan prizor.

Dragoljub je juče ekipi „Alo!“kroz suze ispričao da je Vladan doneo odluku da presudi sinu pa sebi. On ga je, kako tvrdi, odvraćao od toga, ali je Vladan ipak učinio ono što je planirao. Trebalo je, kako kaže, da nastave lečenje, ali pre nego što su otišli u bolnicu da potraže rešenje, Vladan je odlučio da prekine agoniju jer je lečenje predugo trajalo i nije bilo nikakve pomoći.

- Unuk je bio od rođenja bolestan, imao je retko oboljenje, nije mogao da brine o sebi. Majka ga je napustila pre nekoliko godina. I ona je ranije imala psihičkih problema, ali je vremenom bila bolje. Međutim, nije mogla da brine o detetu. Vladan ga je presvlačio i hranio. U poslednje vreme se i on razboleo… Više nije mogao da brine ni o sebi, a kamoli o bolesnom detetu. Lekari nisu znali šta je s Vladanom, da li je korona ili neki drugi težak virus, a možda i nešto još opasnije jer ga je stalno boleo stomak i bilo mu je sve gore i pored lekova. Nije mogao više da izdrži, rešio je da skrati muke - rekao nam je Dragoljub

plačući.

Kako kaže Dragoljub, u kući su živeli mirno, nije bilo nikakvih problema, ni svađa ni nasilja.

- Nekada nam je bila puna kuća… Nas desetoro je živelo ovde u Barajevu, supruga i ja, dva sina sa ženama i decom. Unuci su otišli u Beograd, stariji sin je počeo da živi sam, dok je Vladana napustila supruga, a on je ostao da brine sam o bolesnom sinu - ispričao nam je Dragoljub i briznuo u plač.

Vladan je sebi i sinu presudio iz puške za koju nije imao dozvolu. Pošto je godinu dana bio na ratištu, njegov otac pretpostav­lja da je tamo nabavio oružje.

Unuk je bio od rođenja bolestan, imao je retko oboljenje i nije mogao da brine o sebi. Majka ga je napustila pre nekoliko godina DEDA UBIJENOG DRAGANA

 ??  ?? U suzama: Deka Dragoljub
Porodična kuća u selu Beljina
U suzama: Deka Dragoljub Porodična kuća u selu Beljina

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia