Alo!

Bujke udario na Šolaka!

-

Generalni direktor RTS-A Dragan Bujošević nema običaj da ulazi u javne debate, ali kada odluči da progovori - čuje se nadaleko!

Odgovaraju­ći na brojne optužbe „penzionisa­nog profesora FPN-A“i opoziciono­g političara Radeta Veljanovsk­og iznete preko opoziciono­g tabloida „Danas“, Bujošević je žestoko isprozivao TV N1, taj dnevni list i njihovog zajedničko­g vlasnika, a to su firma „Junajted medija“i tajkun Dragan Šolak.

- Praviću se da ne znam zašto je političar Veljanovsk­i upetljao kablovsku N1 u priču o gledanosti RTS-A i nacionalni­h televizija. Prvo, porediti gledanost i rasprostra­njenost kabla i nacionalne TV je isto što i tvrditi da nema razlike između babe i žabe. Drugo, da je navika druga priroda, najgledani­ji bi bio N1, koji je oteo prvo mesto na daljinskom upravljaču koje po svim standardim­a pripada RTS-U, zahvaljuju­ći bahatosti čoveka koji je, gle čuda, vlasnik i mreže u kojoj se emituje N1, ali i te televizije. Treće, ako je navika tako moćna stvar, zašto u Sloveniji, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Grčkoj, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori, BIH… javni servisi nisu najgledani­ji. Četvrto i možda najvažnije, u kablovskoj mreži u kojoj se emituje N1, Dnevnik RTS-A je nekoliko puta gledaniji od Dnevnika političaru Veljanovsk­om toliko drage N1 - odbrusio je Bujošević.

Ali, prvi čovek medijskog servisa Srbije na ovome se nije zaustavio.

- Uzgred, kada „Danas“piše o RTS-U treba da napiše da je njegov vlasnik istovremen­o i vlasnik SBB mreže i televizija N1 i „Novas“. Ako nije jasno, hoću da kažem da se ni „Danas“ni navedene televizije kada pišu o RTS-U ne brinu

 ??  ??
 ??  ?? Dragan Bujošević
Dragan Bujošević

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia