Alo!

Švercovali izbeglice u BIH za 100 evra

Aleksandar M. (31) s „kalašnjiko­vom“došao na radno mesto posle svađe s grupom kladioniča­ra, pa im pretio smrću zbog propalih poslova i gubitka novca

- E. SADIKU

Aleksandar M. (31) iz Kruševca uhapšen je u ponedeljak zbog sumnje da je u podrumu lokalne kladionice, u kojoj radi, uperio „kalašnjiko­v“u sedmoricu kolega, preteći da će ih „pobiti kao zečeve“.

Drama se dogodila oko 13 sati, nakon što se zaposleni iz kladionice, navodno, posvađao sa „sedmorkom“.

- Tokom dana su se verbalno sukobili zbog posla, budući da svi rade za isti lanac kladionica. Posle svađe, Aleksandar je otišao kući po oružje, a građani su primetili da se uzrujan vratio u lokal. Potom je kolegama naredio da siđu u podrum - navodi naš izvor iz istrage.

On dodaje da je potencijal­ni masakr sprečila policija.

- Policajci su u podrumu zatekli filmsku scenu: Aleksandar je držao pušku uperenu u muškarce, koji su došli iz različitih krajeva Srbije. Uspeli su da ga ubede da spusti pušku, a zatim su mu je oduzeli. Pomahnital­i radnik kladionice nije pružao otpor. Štaviše, činilo se da mu je laknulo što je došla policija - objašnjava naš sagovornik.

Policija je naposletku pretresla osumnjičen­og i kolege kojima je pretio smrću.

- Kod radnika kladionice pronađena su tri okvira s municijom i pištolj „glok“, dok je kod jednog od sedmorice njegovih kolega nađen pištolj. Svi su privedeni u stanicu - podvlači izvor i dodaje da niko od njih nije želeo da sarađuje s policijom.

Međutim, kako saznajemo, sumnja se da se incident dogodio zbog propalih poslova i gubitka novca.

- Zasad se pretpostav­lja da su se sastali da bi se dogovorili kako da umanje gubitak. Takođe, nije isključeno da su se bavili i nezakoniti­m radnjama - reketiranj­em i nameštanje­m kockarskih aparata - navodi naš sagovornik i dodaje da je istragu preuzelo Više javno tužilaštvo u Kruševcu.

Pet osoba je uhapšeno zbog sumnje da su krijumčari­li 80 migranata iz Srbije u Bosnu i Hercegovin­u. Sumnja se da su oni, kao članovi organizova­ne kriminalne grupe, čamcem, preko Drine, švercovali Turčina, Avganistan­ca, dvojicu Iračana i još 76 osoba neutvrđeno­g državljans­tva, uzimajući od svakoga po 100 evra.

Nije isključeno da su se bavili i nezakoniti­m radnjama - reketiranj­em i nameštanje­m kockarskih aparata

IZVOR

 ??  ??
 ??  ?? „Kalašnjiko­v“koji je zaplenila policija
„Kalašnjiko­v“koji je zaplenila policija

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia