Alo!

Negirao silovanje i tražio da ide na poligraf!

- S. A.

Glumac Branislav Lečić juče se odazvao pozivu Tužilaštva i u svojstvu građana dao izjavu povodom optužbi za silovanje koje mu je koleginica Danijela Štajnfeld stavila na teret.

Lečić je nasmejan i dobro raspoložen napustio svoj stan u centru grada i uputio se u Policijsku upravu na Bulevaru Despota Stefana. Glumac je u stanicu stigao u pratnji svog advokata i kratko se obratio okupljenim novinarima, te je poručio da je ceo slučaj „farsa“. Kako „Alo!“saznaje od izvora bliskog Lečiću, glumac je na saslušanju negirao da je izvršio krivično delo silovanje i tražio je od inspektora da ga odmah podvrgnu poligrafsk­om ispitivanj­u kako bi dokazao da govori istinu. - Lečić je na saslušanju bio staložen i miran i odgovorio je na svako pitanje. Negirao je da je silovao Danijelu Štajnfeld, kao i da ju je zlostavlja­o i mučio. Osim toga, tražio je da na licu mesta bude podvrgnut poligrafsk­om ispitivanj­u - kaže na početku razgovora za „Alo“naš izvor i dodaje:

- Ispričao je da nikada nije bio ni u kakvoj ljubavnoj ili seksualnoj vezi sa Danijelom i insistirao je na tome da njih dvoje vezuje jedino profesiona­lni odnos - kaže naš izvor.

Osim toga, Lečić se osvrnuo i na sadržaj razgovora koji je Danijela dostavila Tužilaštvu kao dokazni materijal. Sporni snimak nastao je četiri godine nakon navodnog silovanja, a u njemu se, između ostalog, čuje kako Danijela pita Lečića zbog čega nije prihvatio njeno odbijanje.

- Leka je insistirao na tome da je taj razgovor takođe izvrtanje istine i fabrikacij­a. Objasnio je inspektori­ma da su njih dvoje tada tesno sarađivali na realizacij­i jedne predstave i da su tako improvizov­ali dijaloge - kaže naš izvor.

U policiji je bio staložen i miran i odgovorio je na svako pitanje

 ??  ?? Glumac sa advokatom
Glumac sa advokatom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia